Απο την εξαγγελία στην πράξη

1 Min Read

Οι προγραμματικές δηλώσεις αποτελούν ένα είδος σύνοψης των όσων σχεδιάζονται. Λογικό να είναι γενικόλογες και κωδικοποιημένες, με στόχο να δημιουργήσουν ελπίδα. Επιθυμητό να έχουν σχέση με την πραγματικότητα και να προτείνουν εφικτές λύσεις.
Αποτελούν το πρώτο και απλούστερο των βημάτων. Τα δύσκολα έρχονται στη συνέχεια, καθώς η υπέρβαση έχει να κάνει με τη μετατροπή των λέξεων σε ουσία, των εξαγγελιών σε επιχειρησιακά σχέδια.
Εκεί που θα περιγράφεται βήμα προς βήμα, το πως απο τους ευσεβείς πόθους θα περάσουμε σε μετρήσιμους στόχους.
Εκεί που οι αλλαγές που δεν μπλοκάρονται απο προβλήματα κόστους, θα πρέπει να γίνουν σχέδιο και μάλιστα με χρονοδιάγραμμα.
Συνήθως, όσοι είναι εντελώς έξω απο την διακυβέρνηση και τις λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης φαντασιώνονται αλλιώς την κατάσταση και στη συνέχεια πέφτουν απο τα σύννεφα με όσα συναντούν. Γι’ αυτό καλό είναι όλοι να είναι μετριοπαθείς στις εκτιμήσεις και τις εξαγγελίες τους, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
Τα βαρύγδουπα λόγια και τα έντονα συναισθήματα δεν φτάνουν από μόνα τους, αν δεν συνοδεύονται απο συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε συχνά αυτονόητα πράγματα.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση