(Απο)τρόπαια

2 Min Read

Στο παράνομο εμπόριο μελών του ζώου, για συλλέκτες τροπαίων, παραπέμπει ο αποτρόπαιος ακρωτηριασμός αρκούδας μετά το θάνατό της, κοντά στο Πυλωρί Βοίου. Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω και δεν μπορώ να το συλλάβω. Πόση οργή, πόσο θυμό, πόση απανθρωπιά, πόση δυστυχία μπορεί να κρύβουν μέσα τους οι άνθρωποι που έκαναν αυτό το πράγμα σε μια νεκρή από φόλα έγκυο αρκούδα;
Το απαράδεκτο θέαμα τζιπ κυνηγών με φορτωμένα πάνω τους νεκρά ζώα, δεν είναι σπάνιο στα ελληνικά χωριά. Αποτυπώνει την κατάντια ανθρώπων που «πουλάνε» μαγκιά και σκληράδα. Πρώτα σκοτώνουν τα ζώα και στη συνέχεια τα περιφέρουν ως τρόπαια. Και μάλιστα καμαρώνουν γι’ αυτό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μυούν και τα παιδιά τους σε αυτό το κτηνώδες «παιχνίδι».
Ένας άνθρωπος που είναι ικανός να διαπράξει τέτοιες φρικαλεότητες σε βάρος ενός ζώου, εξοικειώνεται με το αίμα και τη νεκρή σάρκα και σιγά-σιγά μετατρέπεται σε άνθρωπο έτοιμο για όλα.
Όλοι αυτοί οι τύποι είναι φανερό ότι έχουν βαθιά προβλήματα προσωπικότητας και διατρέχονται από συμπλέγματα κατωτερότητας. Αυτό δηλώνει η ανάγκη τους να περιφέρουν τα νεκρά ζώα ως τρόπαια και να καμαρώσουν, βγάζοντας φωτογραφίες ως ντοκουμέντα. Κάτι τέτοιο, όμως, ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι έγκλημα, το οποίο δυστυχώς δεν τιμωρείται και μάλιστα παραδειγματικά.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση