Αποχαιρετισμός στη Ρηγούλα Βαντή, της Μιμής Παπαδέλη-Παπαναστασίου Προέδρου του Συλλόγου Κοζανιτών Θεσσαλονίκης

2 Min Read

Με βαθιά οδύνη και θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα μια αλησμόνητη και αξέχαστη φίλη, την πολυαγαπημένη μας Ρηγούλα Βαντή. Μια εξ αγχιστείας Κοζανίτισσα, που μπορεί να αγαπούσε την Κοζάνη περισσότερο κι από εμάς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ. Μια πραγματικά γνήσια Κοζανίτισσα.

Η Ρηγούλα Βουλγαρέλη, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Με τον ερχομό της  στη Θεσσαλονίκη ως υπάλληλος της Αγροτικής Τραπέζης, γνωρίστηκε με τον Κοζανίτη μεγαλέμπορο Διαμαντή Βαντή με τον οποίο παντρεύτηκαν αργότερα, το 1964. Έμαθε από αυτόν να αγαπά την Κοζάνη σαν δική της πατρίδα και υπήρξε όχι μόνον ιδανική σύζυγος, αλλά και ένα σπάνιο φαινόμενο ανθρώπου. Η Ρηγούλα, άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες και ψυχική ανωτερότητα, ενστερνίστηκε σε μεγάλο βαθμό την αγάπη του συζύγου της για τη γενέτειρά του. Έγινε μια φανατική Κοζανίτισσα και μαζί ξεκίνησαν τις μεγάλες δωρεές τους προς την Κοζάνη και όχι μόνον. Δήμος Κοζάνης,  Πανδώρα, Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών, Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Κοζανιτών Θεσσαλονίκης, Λύκειο Ελληνίδων,  Μητρόπολη, σχολεία   και πολλά σωματεία και σύλλογοι,  είναι μερικά από αυτά τα ιδρύματα που συνέδραμαν και βοήθησαν με αγάπη.  Υπήρξε η ιδανική σύζυγος του Διαμαντή Βαντή, είχε όλα τα χαρακτηριστικά που την καθιστούσαν μια ξεχωριστή κυρία, ένα σπάνιο είδος ανθρώπου που συμπαραστεκόταν και βοηθούσε με κάθε τρόπο, χωρίς να ζητά ανταλλάγματα.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της η Ρηγούλα δεν έκοψε τους δεσμούς την με την Κοζάνη, αλλά ούτε και με τον Σύλλογο των Κοζανιτών της Θεσσαλονίκης. Εξακολούθησε να συμμετέχει να ενδιαφέρεται και να μας τιμά, μεγαλόψυχη και πάντα με αγάπη, ακόμη κι όταν οι δυνάμεις της άρχισαν να την εγκαταλείπουν.

Στη μνήμη μας θα μείνει σαν ένα φωτεινό  παράδειγμα αγάπης προς την πατρίδα και τον συνάνθρωπο, που με πολλούς τρόπους απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια. Αγάπης ανιδιοτελούς και ειλικρινούς, παράδειγμα προς μίμηση για τις επερχόμενες γενιές. Θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μας.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Ρηγούλα.

 

Μιμή Παπαδέλη-Παπαναστασίου

Πρόεδρος του Συλλόγου Κοζανιτών Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε την είδηση