Αποχή ΕΚΑΒ απο τις δευτερογενείς διακομιδές

2 Min Read

Την αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές, τα εξιτήρια, τις επανεξετάσεις και τις επιστροφές από τα Τ.Ε.Π. από την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, αποφάσισε το Εργασιακό Σωματείο Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β.
Το σωματείο διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, ότι:
«Δεν υπάρχει διάθεση από τους εμπλεκόμενους να δώσουν λύση!
Δεν υπάρχει διάθεση να πράξουν τα νόμιμα!
Αποφεύγουν να αναλάβουν ευθύνες και καπηλεύονται το φιλότιμο και τον αλτρουισμό των Διασωστών!
Ο κακός προγραμματισμός των δευτερογενών διακομιδών συνεχίζεται και οι συντονιστές-τηλεφωνητές του Ε.Κ.Α.Β. κάθονται σε ηλεκτρική καρέκλα όλο το 24ωρο!
Φορτώνεται το Ε.Κ.Α.Β. δουλειές άλλων και έχει γίνει μπαλάκι ευθυνών.
Καταπατώνται εργασιακά δικαιώματα.
Η διεύθυνση του παρατήματος Κοζάνης νωθρή παρακολουθεί και δεν προφυλάσσει τους υπαλλήλους από διοικητικές και πειθαρχικές ευθύνες!
Η διοίκηση και η διεύθυνση:
Εμμένει να τοποθετεί διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. σε αλλότρια καθήκοντα εντός Οργανισμού για διοικητική υποστήριξη, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.
Εμμένει να δίνει εντολές σε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα για την ικανοποίηση «αναγκών» άλλων ΝΠΔΔ (και όχι του ΕΚΑΒ)- δηλαδή Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.
Εμμένει να δίνει εντολές σε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα για την ικανοποίηση «αναγκών» Ιδιωτικών Κλινικών, με αποτέλεσμα αφενός να εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτών, αφετέρου να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης. ανθρώπινων ζωών.
Ρητά επισημαίνεται ότι :
Καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών αιμοκαθαρώμενων, καρκινοπαθών και παραπληγικών.
Ποσοστό ασφαλείας ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά».

Μοιραστείτε την είδηση