Άρση μέτρων στο Δήμο Κοζάνης πλην Κρόκου- Παράταση σε Εορδαία και Σιάτιστα

1 Min Read

Την απόφαση της άρσης των περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Κοζάνης και Βοίου με εξαίρεση τη Σιάτιστα και τον Κρόκο ανακοίνωσε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Στην περίπτωση του Κρόκου και της Σιάτιστας, καθώς και του δήμου Εορδαίας τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, καθώς αυτή τη στιγμή ο δήμος Εορδαίας έχει 104 ενεργά κρούσματα με 196 στενές επαφές, ενώ ο Κρόκος 31 ενεργά κρούσματα σε σύνολο 2.977 κατοίκων (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) και 35 στενές επαφές και η Σιάτιστα 19 ενεργά κρούσματα και 34 στενές επαφές.Αυτό σημαίνει ότι από Δευτέρα ανοίγουν και στην Κοζάνη τα καταστήματα με τους συγκεκριμένους όρους που ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και οι υπηρεσίες όπως τα κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, διαιτολογικές υπηρεσίες κλπ.
Να σημειωθεί ότι χθες εντοπίστηκαν 14 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει ότι “για να αξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα δεν εξετάζουμε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους”, απαντώντας μεταξύ άλλων στις αιτιάσεις, όπως είπε, δημάρχων.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση