Ας αγαπήσουμε την πόλη μας λίγο περισσότερο

1 Min Read

Το θέμα της αδυναμίας Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου να συντονιστούν για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το άναμμα του δέντρου είναι χαρακτηριστικό του ελλείμματος διάθεσης που υπάρχει σε αυτή την πόλη για συνέργειες.
Με άλλα λόγια αντί να προτάσσεται το συμφέρον της πόλης, προφανώς επικρατούν διαφορετικές λογικές και μικροσυμφέροντα ήσσονος σημασίας, τα οποία εν τέλει δεν μας οδηγούν ένα βήμα πιο μπροστά.
Έτσι, κι ενώ παντού αλλού, ανάβουν δέντρα και οι κάτοικοι πανευτυχείς φωτογραφίζονται δίπλα σε αυτά, κάνουν hashtags και διαφημίζουν την πόλη τους, εμείς συνεχίζουμε στο ίδιο τροπάριο της εσωστρέφειας και της γκρίνιας, που στο φινάλε μόνο κακό κάνει σε όλους μας.
Τα καταστήματα, λοιπόν, έμειναν χθες κλειστά, σήμερα οι περισσότεροι θα βρεθούν, κατά πως συνηθίζεται εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη για ψώνια και η πόλη δεν θα μπει ούτε για λίγο σ’ ένα -έστω και πρόσκαιρο- κλίμα ευφορίας.
Κι αυτό μόνο κακό μπορεί να είναι για μια περιοχή που, έτσι κι αλλιώς, δεν βρίσκεται στα καλύτερά της και εκπέμπει sos στους κατοίκους της και στους εκπροσώπους τους να την αγαπήσουν λίγο περισσότερο.

Μοιραστείτε την είδηση