Χειροτονία Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστοφόρου, βοηθού Επισκόπου Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης

2 Min Read

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης έγινε η χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου, βοηθού Επισκόπου Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης.

- Advertisement -

Η Χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου, βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, στον οποίο και διακόνησε  ως προϊστάμενος ο κ. Χριστόφορος Αγγελόπουλος.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, όπως μετέδωσε το Romfea.gr με δάκρυα στα μάτια, ο π. Χριστοφόρος, αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην κατά Θεόν προκοπή του, εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Οικ. Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τέλος άφησε τον πρώτο, τον πνευματικό του Πατέρα και Ποιμενάρχη της Κοζάνης κ. Παύλο, υποσχόμενος οτι θα αναλώσει τον εαυτό του στη νέα του διακονία ως αληθινός εργάτης του Αμπελώνος του Χριστού,  παραμένωντας διάκονος και συγκυρηναίος στον αγώνα του, να οδηγήσει την τοπική Εκκλησία στην αποστολή της.

Σε ανάλογο ύφος και μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνηση ο σεπτός Μητροπολίτης της Κοζάνης απηύθυνε ευχαριστήριους λόγους και μίλησε για το πρόσωπο και τον χαρακτήρα του νέου Επισκόπου που θα χαίρεται πλέον η τοπική Εκκλησία.

Στο τέλος, ο νέος Επίσκοπος μοίρασε το αντίδωρο στους πολυάριθμους συγκινημένους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ναό των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, δεχόμενος τις εγκάρδιες και θερμές ευχές του Ιερού Κλήρου και ευλαβούς Λαού.

Φωτογραφίες Δημήτρης Στραβού

Μοιραστείτε την είδηση