Χωρίς διοίκηση το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας- Απο 100 σε 25 χιλιάδες ετησίως έχει μειωθεί ο αριθμός των επισκεπτών

2 Min Read

Του Σωκράτη Μουτίδη
[email protected]

Χωρίς διοίκηση είναι απο τον Αύγουστο, όταν και έληξε η θητεία του προηγούμενου Δ.Σ., το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, με αποτέλεσμα εργασίες συντήρησης, αλλά και προγραμματισμός ενόψει της χειμερινής περιόδου να μην μπορούν να γίνουν.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, αφού κανείς δεν υπογράφει τις αποφάσεις και ταυτόχρονα δεν μπορούν να αγοραστούν υλικά απαραίτητα για την συντήρηση των εγκαταστάσεων.
Όπως λέει ο προϊστάμενος του διοικητικού προσωπικού του χιονοδρομικού κέντρου Κώστας Βλάχος «ανησυχούμε γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε διοίκηση και αναμένουμε την καινούργια με αρκετές συνέπειες, όπως ότι έχουμε μείνει απλήρωτοι, δεν γίνονται οι απαραίτητες εργασίες και προκύπτουν άλλα τόσα προβλήματα».
Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο στη φάση της προετοιμασίας για τον χειμώνα είναι απαραίτητο να γίνουν έλεγχοι απο εξειδικευμένα συνεργεία που συχνά έρχονται απο το εξωτερικό και χωρίς διοίκηση κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. «Αυτό δεν γίνεται, ο καιρός περνάει και αν δεν γίνει στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα» επισημαίνει ο κ. Βλάχος.
Οι εργαζόμενοι σε ανοιχτή επιστολή τους τονίζουν πως μετά απο 27 χρόνια λειτουργίας του Χιονοδρομικού με χιλιάδες επισκέτπες, το στοίχημα φαίνεται να χάνεται, αφού μετά το 2012 η επισκεψιμότητα έχει πέσει δραματικά. Όπως αναφέρουν μέχρι τότε περίπου 100.000 επισκέπτες πήγαιναν στη Βασιλίτσα ετησίως, ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τις 25.000, αφού δεν υπάρχουν και οι διαθέσιμες κλίνες που έχουν διατεθεί για την φιλοξενία των προσφύγων στον ορεινό όγκο.
«Το βουνό μας έχει απεριόριστες δυνατότητες, αρκεί να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας, Ξεκινώντας από εμάς, το προσωπικό δηλαδή, και από την πολιτεία, ή τους τοπικούς» λέει ο κ. Βλάχος.
Ο συνδυασμός καλού φυσικού περιβάλλοντος και του μπόλικου χιονιού που πέφτει είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την Βασιλίτσα που φέρνουν επισκέπτες και σκιέρ, αλλά από ‘κει και πέρα ο κ. Βλάχος σημειώνει ότι έχει διαπιστωθεί αδράνεια.
Ο πρόεδρος του διοικητικού προσωπικού καταλήγει ότι τόσο η κρίση, όσο και η φιλοξενία των προσφύγων στα καταλύματα του ορεινού όγκου έπαιξαν το ρόλο τους στη μείωση της επισκεψιμότητας.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση