Δείτε ποιους υπερασπίζονται με… ιερό πάθος

3 Min Read

Τι δείχνει το ότι μια ανθυπαστυνόμος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε μέσα στην φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης, όταν ένας ναρκέμπορος της επιτέθηκε με κατσαβίδι, ενώ είχε πίσω της τόσες δυνάμεις συναδέλφων της; Δείχνει το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, όχι μόνον των απλών αστυνομικών αλλά ακόμη και αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Αυτά για όποιον κρίνει ψυχραίμως τα γεγονότα. Αλλά για όποιον τα κρίνει με κομματική υστερία, έχοντας αναπεπταμένες τις σημαίες υπεράσπισης των ….δικαιωμάτων των εγκληματιών δείχνει ότι …έχουμε δικτατορία. Αν δεν το πιστεύετε διαβάστε μια παράγραφο από το άρθρο της κ. Όλγας Στέφου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην πίσω σελίδα της «Αυγής»:

Σφαίρες εντός του πανεπιστημίου λοιπόν. Πράγματα ανήκουστα. Ανήκουστα! Ένα σοκ που σε διαπερνά σαν ηλεκτρικό ρεύμα.

Τι θα ακολουθήσει; Συλλήψεις, εξορίες, βασανιστήρια και τανκ; Ντροπή. Ντροπή, γιατί μέχρι πριν από πολύ λίγα χρόνια είχαμε Δημοκρατία. Τώρα δεν έχουμε. Έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία. Ο φασισμός δεν κέρδισε για πρώτη φορά στην Ιταλία, κέρδισε στην Ουγγαρία και ακολουθήσαμε κι εμείς.

Όπως αποδεικνύεται, μέσα από τις εστίες, δρούσαν  δυο- τρεις διαφορετικές ένοπλες ομάδες. Οι οποίες, με το άσυλο που τους παρείχε ο χώρος, έβγαιναν μόνο για να ληστεύουν τράπεζες, σούπερ μάρκετ και να πουλάνε ναρκωτικά. Πως όμως τα κατάφερναν να επιβάλλουν την κατοχή τους στην φοιτητική εστία; Ας σταθούμε σε ένα λεπτό σημείο της υπόθεσης.

Κάποιοι φοιτητές εδικαιούντο δωμάτιο στην εστία της Πολυτεχνειούπολης. Αλλά τα δωμάτια ήταν …ρεζερβέ για τα μέλη της συμμορίας των ληστών και ναρκεμπόρων. Όταν αυτοί οι φοιτητές ζητούσαν εξηγήσεις για το τι συμβαίνει, οι υπεύθυνοι απαντούσαν ότι ήταν «μη λειτουργικά» και ότι έπρεπε να ανακαινιστούν, ρίχνοντας τους στάχτη στα μάτια. Και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα μέλη της συμμορίας έδεναν δωράκι εκατό ευρώ το μήνα, ανά δωμάτιο, σε «κάποιους», για να μένουν ανενόχλητοι.

Απλό και αυτονόητο ερώτημα: Με τις συλλήψεις των μελών της συμμορίας, «έκλεισε» η υπόθεση; Δεν θα γίνει καμία έρευνα να διαπιστωθεί ποιοι ήταν αυτοί οι «υπεύθυνοι», αυτοί οι «κάποιοι» που τσίμπαγαν ένα κατοσταρικάκι για να κάνουν στραβά μάτια; Θα συνεχίσουν να έχουν «θέση ευθύνης» στην διαχείριση της εστίας; Αυτοί δεν είναι μέρος του προβλήματος, μέρος του καρκινώματος;

Όχι, δεν είναι. Είναι απλώς …αλληλέγγυοι. Όπως και η κ. Στέφου και άλλοι αρθρογράφοι της «Αυγής», αλλά και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε την είδηση