Δεν ανησυχεί η Περιφέρεια για την έλευση φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής και στο οποίο αναγραφόταν πως “οριστικά εκτός λίστας των προς χρηματοδότηση έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης μένει ο αγωγός για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία” έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τονίζοντας πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όπως ανέφερε “δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για τα έργα στην Περιφέρεια μας καθώς και τα δίκτυα στην Καστοριά έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και  το δίκτυο για την επέκταση στη Φλώρινα από τομεακό πρόγραμμα. Αναφορικά με το νέο έργο για την κάλυψη των τηλεθερμάνσεων Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου με μονάδα καύσης αερίου που θα κάνει η ΔΕΗ, επίσης δεν υπάρχει  πρόβλημα καθώς ο αγωγός θα χρηματοδοτηθεί από πόρους που θα εξασφαλίσει η ΔΕΣΦΑ” .

Ο κ. Κασαπίδης σημείωσε πως ηταν γνωστό πως μετά το 2021 πως  δεν θα χρηματοδοτούνταν δίκτυα ορυκτών καυσίμων από ευρωπαικούς πόρους παρά μόνο για υποκατάσταση δικτύων  λιγνίτη. “Στην προκειμένη περίπτωση η μόνο δυσκολία που καλείται να ξεπεράσει η ΔΕΣΦΑ είναι του αγωγού από την Ημαθία έως τη Δυτική Μακεδονία και θα χρηματοδοτηθεί από άλλους πόρους, για τους οποίους όμως δεν υπάρχει ανησυχία ως προς την εξεύρεση τους από τη ΔΕΣΦΑ. Οι πόροι θα βρεθούν έστω και με ίδια κεφάλαια”.

Μοιραστείτε την είδηση