Διαδικτυακή κόντρα του πρώην Δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη

3 Min Read

Την αντίδραση του πρώην Δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη προκάλεσε η αναφορά σε άρθρο του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη, που δημοσιεύσαμε χθες στο «Χρόνο» για «μονίμως θορυβούντες οικολόγους»  που δεν βρίσκουν τώρα να πουν μια λέξη στους κατοίκους των περιοχών μας για τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης, τα «φαραωνικά σχέδια» των μεγα-φωτοβολταικών πάρκων στη Δυτική Μακεδονία και τα συμφέροντα του φυσικού αερίου.

O Λευτέρης Ιωαννίδης απάντησε στον Γιώργο Αδαμίδη, ο οποίος με τη σειρά του ανταπάντησε.

Από “Μονίμως Θορυβούντα Οικολόγο” Λευτέρη Ιωαννίδη προς Γιώργο Αδαμίδη, Πρόεδρο ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Σε του άρθρο με αφορμή την παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος, ο Γ. Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μεταξύ άλλων και για μια ακόμα φορά επιτίθεται στους οικολόγους χαρακτηρίζοντας μας ως ‘οι μονίμως θορυβούντες οικολόγοι’.
Για να είμαστε δίκαιοι, ούτε ο πρώτος είναι και μάλλον ούτε και το τελευταίος.

Ξέρει όμως πολύ καλά ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ποιες ήταν οι απόψεις του Οικολογικού χώρου διαχρονικά για το θέμα της λιγνιτικής μονοκαλλιέργειας στην περιοχή.

Ξέρει πολύ καλά ακόμα, ότι για πάνω από 15 χρόνια επιμείναμε να διεκδικούμε ένα σχέδιο μετάβασης για την Δυτ. Μακεδονία, αφού όλες οι ενδείξεις καταδείκνυαν πως οδεύουμε σε έξοδο από τον άνθρακα ταχύτερα από ότι περισσότεροι πίστευαν.

Ξέρει πολύ καλά πως άλλοι καλλιέργησαν ψευδαισθήσεις στην τοπική κοινωνία με την εμμονή σε ένα μοντέλο που παγκόσμια και ευρωπαϊκά καταρρέει εδώ και πολλά χρόνια.

Αναλώσιμους δεν θεωρούσαμε πότε τους πολίτες, αντιθέτως τοποθετούμασταν με απόλυτο σεβασμό και ειλικρίνεια απέναντι τους γι αυτό που έρχεται, άσχετα αν συχνά μετατρεπόμασταν σε αντικείμενο άδικης κριτικής ενίοτε και λοιδορίας.
Τα παραδείγματα πολλά και μπορούμε να τα συζητήσουμε.

Θα πρέπει να ξέρει τέλος πως για το θέμα του Μεγάλου Φωτοβολταικού έχουμε από την αρχή εκφράσει τις αντιρρήσεις μας, διεκδικώντας έναν ολοκληρωμένο χωρικό σχεδιασμό με τη συμμετοχή και της τοπικής κοινωνίας για τις εκτάσεις των ορυχείων.

Η αναζήτηση εσωτερικών ‘εχθρών’ δεν είναι λύση, στο σημείο πλέον που βρισκόμαστε απαιτείται συνεργασία, ειλικρίνεια και σίγουρα δεν είναι ώρα για μικροπολιτική.

Η απάντηση Αδαμίδη

Απλά να ενημερώσω τον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης, ότι οι Πράσινοι της Γερμανίας που συν-κυβερνούν με την Μέρκελ έχουν συμφωνήσει και έχουν αποδεχθεί την απολιγνιτοποίηση της Γερμανίας το έτος 2038. Αυτό θα θέλαμε και εμείς για την Ελλάδα!!!
Σε ότι αφορά, την υποτιθέμενη “Δίκαιη” μετάβαση, δεν ακούσαμε από κανέναν (μηδέ εξαιρουμένου και του πρώην) όλα αυτά τα χρόνια μία πρόταση που θα παράγει ισοδύναμο οικονομικό αποτέλεσμα για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και τους κατοίκους της.
Το αποτέλεσμα είναι να χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας από την περιοχή και να θησαυρίζουν οι Γερμανικές επιχειρήσεις.

Μοιραστείτε την είδηση