Διαβεβαίωση ότι η ΜΕΘ Κοζάνης θα συνεχίσει να λειτουργεί από το Διοικητή του Μαμάτσειου

3 Min Read

«Με τη νέα Πτέρυγα και την ανακαίνιση της παλιάς η Κοζάνη θα έχει μια υπερσύγχρονη μονάδα υγείας που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»

Τη διαβεβαίωση ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης θα παραμείνει σε λειτουργία και ότι θα γίνει ότι είναι υπηρεσιακά απαραίτητο (αποσπάσεις- μετακινήσεις) προκειμένου αυτό να διασφαλιστεί, έδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Σιόλιος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα υποστελέχωσης της ΜΕΘ Κοζάνης είναι μεγάλο   και εντείνεται με  τη μετακίνηση γιατρού της σε άλλο νοσοκομείο, με τον διευθυντή της  Κωνσταντίνο Στόκκο να έχει φτάσει ακόμη και στον Εισαγγελέα για τα εξοντωτικά προγράμματα προκειμένου να βγουν οι εφημερίες.

Όπως προαναφέραμε ο κ. Σιόλιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός  σημειώνοντας πως τρέχει διαδικασία πρόσληψης για δύο εντατικολόγους, που θα διασφαλίσουν τη λειτουργία της.

«Η ΜΕΘ δεν υπάρχει περίπτωση να πάψει τη λειτουργία της. Τέθηκε σε λειτουργία το 2020, με μεγάλη προσπάθεια και επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ   και θα συνεχίσει να λειτουργεί. Συμμερίζομαι την ανησυχία των πολιτών, να ξέρουν όμως ότι προσπαθούμε καθημερινά. Υπηρεσιακά γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό» ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Ο κ. Σιόλιος στη συνέντευξη αναφέρθηκε και στην κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου, σημειώνοντας πως όταν ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα, που θα φιλοξενεί την Παθολογική Κλινική (στο τέλος του 2024) και η ανακαίνιση της παλιάς «η Κοζάνη θα έχει μια υπερσύγχρονη μονάδα υγείας που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Τόνισε όμως ότι δεν είναι τα κτήρια που κάνουν τα νοσοκομεία αλλά το ανθρώπινο δυναμικό και ο εξοπλισμός και έκανε λόγο για προγραμματισμό προσλήψεων σε διάφορες ειδικότητες αλλά και απόκτηση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας ύψους 2,2 εκ. ευρώ.

Ο κ. Σιόλιος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη συμβολή της ενώ έκανε λόγο έναν «οργανισμό που βρίσκεται συνέχεια στο πόδι όλο το χρόνο. Ο αγώνας των εργαζομένων για τη λειτουργία του νοσοκομείου είναι μεγάλος και πραγματικά υπερβάλουν εαυτό».

Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο σε αριθμούς

  • Απασχολούνται 523 εργαζόμενοι , 96 γιατροί, 250 νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.
  • Δυναμικότητα 200 κλινών εκ των οποίων ανεπτυγμένες είναι οι 193.
  • Ημερήσια από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών περνούν περίπου 100 ασθενείς ενώ στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία εξετάζονται 150-170 άτομα ημερησίως .
  • Στις κλινικές κατά μέσο όρο νοσηλεύονται 100 περιστατικά με την πλειοψηφία στην Παθολογική και στη Χειρουργική κλινική.

Όλγα Τουφεγγοπούλου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση