Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις πολιτών στην ΠΕ Κοζάνης

1 Min Read

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις πολιτών που είτε μένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και εργάζονται σε άλλον νομό είτε διαμένουν σε άλλη περιοχή και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης έδωσε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Σημειώνεται πως το εν λόγω ζήτημα δημιούργησε πονοκέφαλο σε πολλούς πολίτες μετά την ανακοίνωση των νέων αυστηρών μέτρων στην Κοζάνη. Ερωτώμενος σχετικά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης σημείωσε χθες στη Voria.gr πως σε σχετικές συσκέψεις τέθηκε στο τραπέζι η λύση ενός εγγράφου που να πιστοποιεί ότι είναι αναγκαία η μετακίνση λόγω εργασίας.

Αναλυτικά, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, απαγορεύεται η μετακίνηση επαγγελματιών, παραγωγών λαϊκών αγορών, αλλά και οι μετακινήσεις γενικότερα από και προς την Κοζάνη.

- Advertisement -

Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν να φύγουν από την Περιφερειακή Ενότητα, εφόσον διαθέτουν την αντίστοιχη βεβαίωση.

Όσοι μένουν στην Κοζάνη και εργάζονται σε άλλον νομό και το αντίστροφο επιτρέπεται να μετακινηθούν μόνο με βεβαίωση από τον εργοδότη τους και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και μόνο για το ωράριο εργασίας τους.
Για τους δημοσίους υπαλλήλους που απασχολούνται σε υπηρεσίες που παραμένουν ανοιχτές, απαιτείται βεβαίωση από τη υπηρεσία που απασχολείται.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/pos-tha-ginonte-i-metakinisis-ergazomenon-apo-ke-pros-kozani

Μοιραστείτε την είδηση