Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Σύσκεψη με τους εμπορικούς συλλόγους για το 1ο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Ευρεία σύσκεψη με φορείς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο Δημαρχείο Σερβίων – Βελβεντού με θέμα την διενέργεια του 1ου φεστιβάλ αγροτικών προϊόντων και μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας.

Η διενέργεια του φεστιβάλ αποφασίστηκε από τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού κ. Αθανάσιο Κοσματόπουλο, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού του Δήμου για πανελλήνια και διεθνή προβολή των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, αλλά και την ανάδειξη του ίδιου του τόπου, της φυσικής ομορφιάς του καθώς και για την τουριστική αξιοποίησή του.

- Advertisement -

Κλήθηκαν και παρέστησαν οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων των Σερβίων και του Βελβεντού, Γεωργία Κωνσταντοπούλου και Γιάννης Πιστιώλας, αντίστοιχα, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ ΠΕ Κοζάνης Νίκος Σαρρής, ενώ παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Κουκάλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταύρος Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Κυριακίδης και Φώτης Ζυγούρης. Συμμετείχαν επίσης στη σύσκεψη οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος έθεσε υπ’ όψη των παρισταμένων το όραμά του για μία μεγάλη διοργάνωση που θα αναδείξει τον παραγωγικό πλούτο του Δήμου και ουσιαστικά προανήγγειλε τη διεξαγωγή του φεστιβάλ αγροτικών προϊόντων και μηχανημάτων που θα γίνει στα τέλη Ιουλίου στο καμμένο (τούρκικο) σχολείο των Σερβίων. Ζήτησε δε από τους δύο εμπορικούς συλλόγους αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τη συμμετοχή και τη στήριξή τους με σκοπό την όσο το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση με γνώμονα πάντα το συμφέρον των παραγωγών .

Τις αρμοδιότητες ελέγχου της διοργάνωσης του φεστιβάλ ανέλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Παπαδόπουλος με τη συμπαράσταση και βοήθεια του Εντεταλμένου Συμβούλου Θεόδωρου Κυριακίδη, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία του χώρου.

Ακολούθησε διάλογος με προτάσεις των φορέων, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση από κοινού του ύφους, του προγράμματος και του σκοπού του φεστιβάλ. Από το διάλογο προέκυψε πως άπαντες είναι επί της αρχής θετικοί και στηρίζουν την απόφαση του Δημάρχου, ενώ προγραμματίστηκαν επί μέρους συζητήσεις για τις επόμενες ημέρες.

 

Μοιραστείτε την είδηση