Εκδήλωση για την ονομασία των Σκοπίων

straboy
από straboy
2 Min Read

Eκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης για την ονομασία των Σκοπίων διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών ΠΕ Κοζάνης το απόγευμα της Δευτέρας στο Λαογραφικό Μουσείο.
Στην διαβούλευση που είναι η δέκατη στη σειρά και γίνεται με στόχο την ενημέρωση του κόσμου για τις θέσεις, αλλά και τις συνέπειες που θα υπάρξουν αν πάρει η γειτονική χώρα το όνομα Μακεδονία, αναφέρθηκε ο Εδεσσαίος αντιπρόεδρος Δυτικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Δημήτρης Γιουματζίδης. Ο κ. Γιουματζίδης δήλωσε πως στόχος είναι να ακουστούν οι απόψεις των πολιτών, ενώ ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών.
«Ο Σύνδεσμος δημιούργησε ειδικά για τη Μακεδονία το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, κάνει μαυσωλείο για τους Μακεδονομάχους και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη σημερινή εκδήλωση. Είμαστε υπέρμαχοι της Μακεδονίας και πρέπει όλοι μαζί να δούμε πως θα καταφέρουμε το όνομα να μη φύγει από τη γη αυτή» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πολυνείκης Αγγέλης.
Παρών στην εκδήλωση ο εκ Καλαβρύτων Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε «δεν ξεκινήσαμε, μας έλεγαν οι παππούδες, οι γιαγιάδες και οι δάσκαλοί μας, το 1821 για να μας κρατήσουν στο Σπερχειό, αλλά για να φτάσουμε μέχρι την Πόλη και την Αγιά Σοφιά. Κάποια μέρη έμειναν εκτός Ελλάδας. Δεν πρέπει σήμερα οι γείτονες να λένε ότι είμαστε Μακεδονία. Αυτά είναι σοφίσματα και ιδεοληψίες του Τίτο που ήταν Κροάτης και για να επιβληθεί τους έδινε διάφορα ονόματα».

 

- Advertisement -

 

 

Μοιραστείτε την είδηση