Έφτασε ο απινιδωτής στην Ξηρολίμνη

1 Min Read


Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής της Ξηρολίμνης που αγοράστηκε με χρήματα των κατοίκων του χωριού και δωρεές βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην τοπική κοινότητα για να τοποθετηθεί και να εξυπηρετεί όλα τα χωριά των Καραγιαννίων.
Ο δραστήριος πρόεδρος της Ξηρολίμνης Φίλιππος Κυριαζίδης ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, καθώς η συσκευή αυτή μπορεί να σώσει ζωές.
«Από ‘δω και πέρα ξεκινά το κομμάτι της εκπαίδευσης των εθελοντών. Η αγορά έγινε. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτές τις δύσκολες εποχές» δηλώνει ο Φίλιππος Κυριαζίδης.
Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και θα είναι περίπου 15. Τα ονόματα και τα τηλέφωνά τους θα γνωστοποιηθούν σε όλους και οι ίδιοι θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για να παράσχουν βοήθεια.
Ο απινιδωτής κόστισε 1750 ευρώ και τα χρήματα, όπως προαναφέρθηκε, συγκεντρώθηκαν από δωρεές μέσα σε 15 μόλις μέρες. «Το στοίχημα κερδήθηκε και η αγάπη του κόσμου για τον συνάνθρωπο φάνηκε περίτρανα» τόνισε ο κ. Κυριαζίδης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση