Εικόνες εγκατάλειψης στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

2 Min Read

Μπαλώματα, τρύπες, σκουριασμένα καθίσματα με τα καρφιά να προεξέχουν

Σπασμένα και φθαρμένα σανίδια, πρόχειρα μπαλώματα, σπασμένα παράθυρα, καρφιά που προεξέχουν και διαλυμένοι εσωτερικοί χώροι, συναντά κανείς στο κατά τα άλλα «στολίδι» της πόλης, το υπαίθριο δημοτικό θέατρο Κοζάνης. Κάτω από τις κερκίδες μάλιστα του θέατρου που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις, υπάρχει ένας ωρολογιακός μηχανισμός από πευκοβελόνες, σανίδια και σκουπίδια που μπορεί να «εκραγεί» σε περίπτωση πυρκαγιάς από τους, ευτυχώς, ελάχιστους ασυνείδητους θεατές που καπνίζουν ενώ βλέπουν μια παράσταση ή παρακολουθούν μια συναυλία.

Οι εικόνες που αντίκρισε ο φακός του «Χ» είναι εικόνες εγκατάλειψης που θυμίζουν ένα ανενεργό θέατρο. Μπαίνοντας στον χώρο θα συναντήσει κάποιος πεσμένα και παρατημένα δέντρα στον δρόμο, παρατημένες και βρώμικες τουαλέτες, ένα κυλικείο που δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή την φάση και εκδοτήρια εισιτηρίων που χρειάζονται άμεσα επισκευή. Από τους χώρους λείπουν σε πολλές περιπτώσεις πόρτες, υπάρχουν τρύπες στα πατώματα, σπασμένα κάγκελα και δυστυχώς πολλά σκουπίδια. Να θυμίσουμε πως πριν λίγα χρόνια, πρωταγωνιστής σε θεατρική παράσταση που φιλοξενήθηκε στο υπαίθριο θέατρο, με ανάρτησή του στα social media ήταν καταπέλτης για την κατάσταση των εγκαταστάσεων.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης Ζήσης Μάρας, σε απάντησή του στον «Χ» για την κατάσταση που επικρατεί στο θεατράκι, είπε πως έχουν γίνει εργασίες στον χώρο από το συνεργείο που διαθέτει ο ΟΑΠΝ επιπλέον της ετήσιας συντήρησης. «Γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και προσπαθούμε καθημερινά να επισκευάζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τις φθορές που δυστυχώς αυξάνονται. Στόχος μας είναι να καταστούμε το θέατρο λειτουργικό σε όσους το παραχωρούμε για παραστάσεις και εκδηλώσεις» ανέφερε ο κ. Μάρας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Κοζάνης θα ανέβουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού συνολικά 13 παραστάσεις.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση