Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας

5 Min Read

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, από το Οικονομικό Επιμελητήριο 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας στην οικογενειακή ταβέρνα «Ο Πλάτανος» στην Κοζάνη.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αιδεσιμότατος Πρεσβύτερος Κουντουράς Αναστάσιος ο οποίος στην ομιλία του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου για την πίστη και την επιτακτική ανάγκη ως Έλληνες να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων μας και ευχήθηκε υγεία και αγάπη για τη νέα χρονιά.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος κ. Καρακάσης Εμμανουήλ, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των προσπαθειών και ενεργειών που πραγματοποίησε ο φορέας την προηγούμενη περίοδο και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς. Η νέα Διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές της 11 Δεκεμβρίου 2016 και αποτελείται από καταξιωμένα στην δουλειά τους παλαιά και νέα πρόσωπα, θα συνεχίσει να είναι παρούσα σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία όλων των εμπλεκομένων φορέων της τοπικής, περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης με στόχο την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης, της τοπικής οικονομίας, την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης για τα νέα παιδιά που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, με την κατοχύρωση νέων οικονομολογικών επαγγελμάτων όπως του οικονομολόγου μελετητή, αξιολογητή εσωτερικού ελεγκτή και του διαμεσολαβητή στα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από 1-1-2017 δικαίωσε τις φωνές του Οικονομικού Επιμελητηρίου, όλο το προηγούμενο διάστημα, για τα προβλήματα που θα δημιουργούσε σε βάρος των ασφαλισμένων αλλά και τις επιπτώσεις που θα είχε στα ασφαλιστικά έσοδα από τις μαζικές διακοπές εργασιών και τα μειωμένα έσοδα των επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε στην ενότητα και στις ρεαλιστικές θέσεις που πρέπει να έχουν όλοι οι φορείς, που θα δίνουν βιώσιμες και αποδοτικές λύσεις για το ενεργειακό και αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής μας.
Ιδιαίτερα τόνισε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση που διέρχεται σήμερα η Παγκόσμια Οικονομία με επιπτώσεις και στην Ελληνική Οικονομία ανέδειξε περίτρανα ότι πρέπει να επανέλθουμε στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας που έχουν σχέση με την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις ηθικές αξίες. Τελειώνοντας τον λόγο του ο κ. Καρακάσης Εμμανουήλ επεσήμανε ότι τα προβλήματα σχετικά με τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της οικονομίας της χώρας θα λυθούν με την βοήθεια όλων των ελλήνων πολιτών, με την οργάνωση και τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης και του φοροεισπραχτικού μηχανισμού και με την ανάπτυξη του Ιδιωτικού Τομέα με στοχευμένες όμως παρεμβάσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και μια νέα χρονιά στην οποία πρέπει όλοι να αρχίσουμε να δημιουργούμε και να προσθέτουμε.
Την ωραία βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας νομού Κοζάνης κ. Κασαπίδης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Κοζάνης κ. Βαλαής Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβενδού κ. Ζυγούρης Φώτιος, ο Βοηθός Γενικού Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Αμαραντίδης Ευθύμιος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Σαρρής Νικόλαος, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σιόγκας Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ κ. Τζίτζικας Γεώργιος, το μέλος της Διοικούσας του ΤΕΕ κ. Δημητρίου Αντώνιος, ο Αντιπρύτανης και Πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σαριαννίδης Νικόλαος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΚΟ κ. Αμανατιδης Γεώργιος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Κιουρτσίδης Χαράλαμπος, ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης κ. Καραλιώτας Χρήστος, ο πρώην Υπουργός κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης, ο πρώην Πρόεδρος του Π.Τ. Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου και πρώην Περιφερειάρχη Ηπείρου και Θεσσαλίας κ. Γκούπας Φώτιος, ο πρώην Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης και της ΕΠΣ Κοζάνης κ. Σάββας Χρήστος, ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κοζάνης κ. Κωνσταντινίδης Στάθης, οι εκπρόσωποι του Π.Τ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων κ.κ. Μετίσογλου Κωνσταντίνος και Κοεμτζόπουλος Δημήτριος και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Λογιστών Κοζάνης κ. Μόσχος Βασίλειος, Εορδαίας κ. Παρλάνης Δημήτριος, Βοίου κα. Τσιώρα Ανδρομάχη, Καστοριάς Τζουμάκης Βασίλειος και Γρεβενών κ. Κιούρκας Κωνσταντίνος.
Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα. Αντωνίου Μαρία.
Τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Σαρρής Νικόλαος.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης και οι δημοσιογράφοι της περιοχής μας.
Η βραδιά κύλησε μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που ο χορός και το γλέντι είχαν τον πρώτο λόγο.

Ο Πρόεδρος του Π.Τ.
Καρακάσης Εμμανουήλ

Μοιραστείτε την είδηση