Εκδήλωση με θέμα “Στις απάτητες κορυφές των Ιμαλαΐων”

straboy
από straboy
2 Min Read

Ομιλία του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης για τις απάτητες κορυφές των Ιμαλαΐων ,Εισηγητής Νίκος Κρούπης.

Αψηφώντας κρύο, βροχή και αέρα έφτασαν στα 6.243 μέτρα – Έστησαν ελληνικές σημαίες σε σημεία που ποτέ κανείς δεν είχε φτάσει πριν

Θέλει ψυχή ένα τέτοιο κατόρθωμα. Τέσσερις Έλληνες ορειβάτες αψηφώντας το κρύο, τη δυνατή βροχή και τον αέρα, σκαρφάλωσαν σε απάτητες κορυφές στα Ινδικά Ιμαλάια και έστησαν ελληνικές σημαίες σε σημεία που ποτέ κανείς δεν είχε φτάσει πριν.

Oι Έλληνες ορειβάτες ονόμασαν «Χαμένο Μαργαριτάρι» (Mutik Skal στην τοπική διάλεκτο) μια κατακόρυφη απότομη και τρομακτική κορυφή, που είναι αθέατη από τις γύρω κοιλάδες και βρίσκεται στα 6.243 μέτρα. Κοιμήθηκαν κάτω από βράχους και πάτησαν σε αιώνιους παγετώνες, όπου το χιόνι δε λιώνει ποτέ και κανείς δε γνωρίζει τι υπάρχει από κάτω.

Ο Γιώργος Βουτυρόπουλος, ο Νίκος Λαζανάς, ο Πάνος Αθανασιάδης και ο Νίκος Κρούπης, οργάνωναν μήνες το ταξίδι και το ξεκίνησαν όταν κατάφεραν να πάρουν το 50% των εξόδων τους από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβατών και Αναρρίχησης.

Ταξίδεψαν μέχρι την Ινδία, έφτασαν στην περιφέρεια Λαντάκ και στην απομακρυσμένη κοιλάδα Ράρου, εκεί όπου φτάνουν μόνο ριψοκίνδυνοι ορειβάτες.

Κατά ομάδες, κυρίως ανά δύο, κατέκτησαν τις κορυφές Κατκάτ Κανγκρί (6.148μ.), Χαμένο Μαργαριτάρι (6.243μ.), Σκίλμα Κανγκρί (6.020μ.) και Λάμα Σου (5.947μ.).

Μοιραστείτε την είδηση