Εορτασμός 75ης επετείου των Μαχών Βίγλας και Φαρδυκάμπου στη Σιάτιστα του Δήμου Βοΐου

2 Min Read

Ο Δήμος Βοΐου, η Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας και οι Αντιστασιακές οργανώσεις τίμησαν και φέτος, με επισημότητα, την 75η επέτειο των μαχών Βίγλας και Φαρδυκάμπου, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.
Στο χώρο του μνημείου του Φαρδυκάμπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον πάτερ Γρηγόριο Κεσελόπουλο.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βοΐου, κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο, τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης κ. Μίμη Δημητριάδη και κ. Γεώργιο Ντζιμάνη, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Καλλιόπη Δάρδα, τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Κοζάνης, Ταξίαρχο κ. Ιωάννη Προκόπη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Κοζάνης κ. Χαράλαμπο Θεοχάρη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης κ. Κωνσταντίνο Μαυροματίδη, τον Πρόεδρο της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτριο Μιμιλίδη, τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης κ. Κώστα Πασσαλίδη. Για την Εθνική Αντίσταση Σιάτιστας το στεφάνι κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καρακουλάκης.
Επίσης, στεφάνι κατατέθηκε από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου», τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας «Ο Άγιος Παντελεήμων» και την Ομάδα μελών ΣΥΡΙΖΑ Βοΐου.
Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου και στη συνέχεια η κεντρική ομιλία από την κ. Βασιλική Τύρνα, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Βοΐου, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βοΐου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας, πρώην Δήμαρχοι Σιάτιστας, αντιπροσωπείες μαθητών σχολείων της Σιάτιστας, εκπαιδευτικοί και αρκετός κόσμος από τη Σιάτιστα και τη γύρω περιοχή.

 

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση