Έκλεισε πανηγυρικά στην Κοζάνη ο κύκλος των φετινών αναπτυξιακών

8 Min Read

Έριξε τη δική της πινελιά η Κοζάνη κι έκλεισε με τα καλύτερα χρώματα σήμερα τον θεσμό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Η μακεδονική πόλη, που καλλιεργεί και αγαπά την επιτραπέζια αντισφαίριση έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και φιλοξένησε με άψογο τρόπο τον τελικό των τουρνουά μικρών ηλικιών. Ήταν και η πρώτη φορά, που είχε συμμετοχή στον θεσμό και μπορεί να έχει τη βαθιά ικανοποίηση ότι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και κάλυψε τις προσδοκίες αθλητών, προπονητών και συνοδών.

Ο τελικός διεξήχθη για δεύτερη χρονιά και πάλι στη Μακεδονία (πέρσι στη Θεσσαλονίκη). Τον διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας με τη συνεργασία του δήμου και του τοπικού Σ.Ε.Α. Κοζάνης. Έγινε στο κλειστό γυμναστήριο των Τ.Ε.Ι. Κοζάνης και περιλάμβανε τις κατηγορίες νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Συγκέντρωσε 89 αγόρια και κορίτσια, τους καλύτερους αθλητές με βάση την ειδική βαθμολογία των όπεν. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Κωνσταντίνος Στάμου στους παίδες, η Έλλη Φίσερ στις κορασίδες, ο Σωκράτης Γιαννούτσος στους παμπαίδες και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες.

- Advertisement -

Στους εφήβους, τις νεάνιδες, τους παίδες και τις κορασίδες συμπληρώθηκε ο προβλεπόμενος αριθμός των 16 αθλητών/τριών, στους παμπαίδες ήταν 15 και στις παγκορασίδες 10. Είχαν εκπρόσωπο σωματεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Έδεσσας, της Καβάλας, των Χανίων, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, της Φλώρινας και των Ιωαννίνων.

Στους νέους κυριάρχησε ο Γιάννης Σουρόπουλος, που είχε και τις περισσότερες πρωτιές στα φετινά τουρνουά με 6. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Γιώργο Σταματούρο (11-8, 11-9, 11-6).

Στις νεάνιδες η Ελένη Σοφρά, που είχε 8 στα 8 στη διάρκεια των όπεν, έβαλε και το …κερασάκι με το χρυσό στον τελικό. Στο καθοριστικό ματς επικράτησε πολύ δύσκολα της Ελισάβετ Τέρπου με 3-2 σετ (11-4, 12-14, 8-11, 11-6, 11-5).

Στους παίδες ο Κωνσταντίνος Στάμου πέτυχε στην Κοζάνη ό,τι δεν κατάφερε στη διάρκεια των όπεν, αν και είχε συμμετοχή σε 4 τελικούς. Σήμερα λύγισε στον τελικό με 3-1 τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη (11-8, 9-11, 12-10, 12-10).

Στις κορασίδες πανηγύρισε άλλη μια πρώτιά η Έλλη Φίσερ. Συνολικά στη διάρκεια της σεζόν είχε 4. Στον τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Βασιλικής Ηλιοπούλου με 3-0 (11-7, 11-4, 11-4).

Στους παμπαίδες αναδείχτηκε νικητής ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος, που είχε 6 πρωτιές φέτος. Έδωσε έναν ακόμα τελικό με τον Αλέξανδρο Μαδέση και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ (11-7, 13-11, 8-11, 11-7).

Στις παγκορασίδες η Μαλαματένια Παπαδημητρίου απλά σφράγισε την εξαιρετικά αποδοτική φετινή χρονιά στα αναπτυξιακά. Είχε πάρει μέρος σε 8 τουρνουά, είχε κυριαρχήσει σε όλα και σήμερα πρόσθεσε άλλη μία 1η θέση. Στον τελικό ξεπέρασε τη Δήμητρα Πετσίβα με 3-0 (11-6 11-4, 11-5).

Ακολούθησαν οι απονομές και σύντομοι χαιρετισμοί. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης τόνισε ο τελικός των αναπτυξιακών, αυτή η γιορτή του αθλήματος, συμπίπτει με την επιτυχία του Γκιώνη να προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από το Προολυμπιακό. «Ο Παναγιώτης μού ζήτησε να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του και το μήνυμα ότι αν δουλέψετε σκληρά θα καταφέρετε κι εσείς να φτάσετε ψηλά και θ’ απολαύσετε κάποια στιγμή τους καρπούς της δουλειάς σας», είπε ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας και ευχαρίστησε τον δήμο, την περιφέρεια, τα Τ.Ε.Ι. Κοζάνης, το τοπικό σωματείο και τον Ερυθρό Σταυρό για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία. Τόνισε ότι η μεγάλη δραστηριότητα του αθλήματος στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία κάνει την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ν’ ανταποκρίνεται για διάφορους αγώνες κι έδωσε ραντεβού για τη Φλώρινα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων. Σύντομο χαιρετισμό έκαναν ακόμα ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης (τονίζοντας ότι δεν περίμενε τόσο καλή οργάνωση) και ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α Κοζάνης Κώστας Διδασκάλου, που ευχαρίστησε την ομοσπονδία για τη συνεργασία, όσους βοήθησαν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και τους συμμετέχοντες. Ο σύλλογος απένειμε νωρίτερα τιμητική πλακέτα στον Αντώνη Καλύβα. Πρόκειται για πρωταθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην κατηγορία αθλητών με αναπηρίες και ήταν από τους ιδρυτές και τους σταθερούς υποστηρικτές του Σ.Ε.Α. Κοζάνης.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο Κώστας Διδασκάλου, στις παγκορασίδες, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης στους παμπαίδες, ο Δημήτρης Καρακασίδης, εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού στις κορασίδες, η αντιπρόεδρος των Τ.Ε.Ι. Κοζάνης Παρασκευή Μητλιάνκα στους παίδες, ο Κωνσταντίνος Κυριακίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης στις νεάνιδες και ο Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους.
Επίσης, η ομοσπονδία βράβευσε τον Σ.Ε.Α. Κοζάνης για την καθοριστική βοήθειά του στη διοργάνωση και την καλή συνεργασία. Επιδιαιτητής των αγώνων ήταν η διεθνής Τίνα Κρόττα.

Πέρα από τις απονομές, όλα τα παιδιά ανέβηκαν στο τέλος των αγώνων στο βάθρο και πήραν τα οικονομικά έπαθλα που τους αντιστοιχούσαν, όπως και δωροεπιταγές από το κατάστημα GP Sports.

Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:
1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)
3. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος Βουτσά)
4. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Η Ελευσίς)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)
2. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ε. Αθήνα Μαγκουφάνας)
3. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
4. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

ΠΑΙΔΕΣ:
1. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Η Ελευσίς)
2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Κ. Ζωγράφου)
3. Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Α.Κ. Ζωγράφου)
4. Γιώργος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)
2. Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
3. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)
4. Στέλλα Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός)
2. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Α.Ο. Φυλής)
3. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
4. Αλέξανδρος Κωστακιώτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. Δήμητρα Πέτσιβα (Φαέθων Πάτρας)
3. Ιωάννα Μαδέση (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)
4. Χρυσή Φωτιάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

Στο οργανωτικό κομμάτι επίσης, έγιναν όλα όσα είχε προαναγγείλει το σωματείο και φυσικά τόνωσαν το πρεστίζ της διοργάνωσης. Δημιούργησε την ιστοσελίδα telikos.seak.gr κι εκεί οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κληρώσεις σε πραγματικό χρόνο, αποτελέσματα των αγώνων, live streaming μετάδοση από ένα τραπέζι και φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες για έναν μήνα και παρέχονται δωρεάν από επαγγελματία φωτογράφο. Στην είσοδο του γηπέδου οι προπονητές έλαβαν τη διαπίστευσή τους για την πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο. Οι οικοδεσπότες φίλεψαν με τοπικά προϊόντα κάθε σωματείο, που συμμετείχε στους αγώνες. Οι υπεύθυνοι των ομάδων έλαβαν για κάθε αθλητή τους εμφιαλωμένο νερό, κιχί Κοζάνης, μπανάνα, σοκολατούχο γάλα και φακελάκι με ρόφημα κρόκου/μέλι/πορτοκάλι.

Καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης: Ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης είχε γραφείο για πληροφορίες και επίλυση θεμάτων, στην είσοδο του γυμναστηρίου. Στο απέναντι κτίριο βρίσκεται το κυλικείο, που ήταν συνέχεια ανοιχτό, ενώ δίπλα είναι το εστιατόριο του Τ.Ε.Ι., που ήταν είναι ανοιχτό για πολλές ώρες και σέρβιρε καλά και οικονομικά γεύματα.

Το παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρισκόταν συνεχώς στον αγωνιστικό χώρο, ενώ δόθηκαν χάρτες της Κοζάνης, αλλά και του ΤΕΙ, με ξενοδοχεία, εστιατόρια, αξιοθέατα, καφέ, προτάσεις για διασκέδαση στο www.odigospolis.gr.

 

Μοιραστείτε την είδηση