Έκθεση ηλεκτροκίνησης στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

2 Min Read

Στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου για την Ηλεκτροκίνηση και την Ενέργεια GREEN MOBILITY CONFERENCE 2022

Με την έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων στην κεντρική πλατεία Κοζάνης ξεκίνησε 1ο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και την Ενέργεια GREEN MOBILITY CONFERENCE 2022, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.Σήμερα το απόγευμα, ηλεκτρικά οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Κοζάνης, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων της περιοχής και βέβαια τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκεύασε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, παρατάχθηκαν στον χώρο για να τα επισκεφτεί ο κόσμος.

«Η Κοζάνη ήταν το 2015 η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που τοποθέτησε ηλεκτρικούς φορτιστές και με ένα πρόγραμμα της ΔΕΗ διέθετε και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η ηλεκτροκίνηση ανοίγει την πόρτα στο μέλλον και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πρωτοπορεί. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 6000 ηλεκτρικά οχήματα και πάνω από 8000 ηλεκτρικά και υβριδικά. Επίσης υπάρχουν 1500 σταθμοί φόρτισης και ευελπιστούμε να τους κάνουμε 3000 σε έναν χρόνο» δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

«Η ηλεκτροκίνηση είναι μια από τις επιλογές του μέλλοντος. Ήδη διαθέτουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον στόλο του δήμου και το επόμενο βήμα είναι τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα» είπε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτας.

Για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο που ελκύει το ενδιαφέρον, μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δημητρης Στημονιάρης. «Το τμήμα μας χρόνια τώρα ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση, η οποια μπορει να αποτελέσει μεγάλο επιχειρηματικό κομμάτι για την περιοχή. Η περιοχή μας άλλωστε έχει την κουλτούρα της ενεργείας και μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δυναμική αυτή με σύγχρονο τρόπο» είπε ο κ. Στημονιάρης.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση