Ελληνική Ομάδα Διάσωσης π. Κοζάνης: Kαθαρισμός των περιαστικών δασών από κλαδιά και καύσιμη ύλη

1 Min Read
Ο καθαρισμός των περιαστικών δασών από κλαδιά και καύσιμη ύλη καθώς και ξερά και επικίνδυνα δέντρα γίνεται για λόγους πρόληψης στη διάρκεια πριν και κατά την αντιπυρική περίοδο. Η ανανέωση του δάσους που εφαρμόζεται με την αφαίρεση της ”νεκρής” ύλης αποτρέπει τη συσσώρευση επικίνδυνου για πυρκαγιές φορτίου εντός των δασών μας.
Το Δασαρχείο και ο Δήμος Κοζάνης στα πλαίσια της προστασίας των περιαστικών δασών, σε συνέχεια και αιτήματος της ΕΟΔ Κοζάνης, πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος ανταποκρίθηκαν άμεσα στις ανάγκες καθαρισμού της δασικής έκτασης στην οποία βρίσκεται και η έδρα της εθελοντικής μας ομάδος.
Οι εθελοντές της ΕΟΔ εργάστηκαν δίπλα δίπλα με το Δασαρχείο για τον καθαρισμό της περιοχής του Άη Σαράντη, προσφέροντας όπου ήταν δυνατόν χρόνο και χέρια για να ολοκληρωθεί γρηγορότερα η διαδικασία.
Ευχαριστούμε όσους συνετέλεσαν στην επίτευξη του τελικού στόχου που ήταν η μείωση του ρίσκου πυρκαγιάς σε μία τόσο κοντινή όαση πρασίνου και κυρίως τις κρατικές δομές που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας.

Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Παράρτημα Ν. Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση