Εμείς και η βιώσιμη ανάπτυξη

1 Min Read

Η τιμητική συμμετοχή της εφημερίδας μας στο SDG Media Compact των Ηνωμένων Εθνών δεν είναι μια επιλογή βιτρίνας, αλλά μια ουσιαστική τοποθέτηση απέναντι στα πράγματα.

Σε μια εποχή που διψάει για κουτσομπολιό και survivor, που θεωρεί ειδήσεις τις ασήμαντες αναφορές σε μικροπράγματα που κάποτε δεν θα περνούσαν ούτε τον πρώτο θυρωρό (gatekeeper) της πολυκατοικίας της ενημέρωσης, το να επιμένεις σε πράγματα που δεν είναι εύπεπτα, δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση.

- Advertisement -

Είναι, όμως, υποχρέωσή μας, να στηρίξουμε την Ατζέντα 2030 και τους στόχους της, ενδυναμώνοντας την κοινωνία των πολιτών μέσα από την ενημέρωση. Όσο κι αν οι στόχοι της ακούγονται σε πολλούς ευσεβείς πόθοι, η αλήθεια είναι ότι συνδέονται στενά με την επιβίωση μας. Κι αν όχι με τη δική μας, με εκείνη των επόμενων γενιών.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, λοιπόν, με τα Ηνωμένα Έθνη επιδιώκουμε να διευρύνουμε, αν όχι να ανοίξουμε, τη συζήτηση για τα θέματα αειφορίας που δεν είναι, βέβαια, μια ακόμα «catchy» λέξη της εποχής, αλλά μια επιλογή ζωής.  Μια επιλογή που θα στηρίξουμε.

Μοιραστείτε την είδηση