Αιμοδυναμική μονάδα ζητούν στο Μαμάτσειο οι συνταξιούχοι – Αύριο η κοινή σύσκεψη

1 Min Read

Κοινή σύσκεψη συγκαλεί για αύριο το Συντονιστικό Όργανο των συνταξιούχων της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τον τρόπο διεκδίκησης των σημαντικών ζητημάτων του κλάδου. Οι συνταξιούχοι απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα για να βάλουν φραγμό στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.
«Η 1η Οκτώβρη είναι αφιερωμένη στους συνταξιούχους» λέει ο Χρήστος Ψαλλίδας, πρόεδρος του συντονιστικού των συνταξιούχων, προσθέτοντας πως είναι μια μέρα αφιερωμένη στην ευημερία για τους απόμαχους της εργασίας. «Κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο συμβαίνει» συνεχίζει ο κ. Ψαλλίδας «καθώς οι συνταξιούχοι καθημερινά αντιμετωπίζουμε νέες περικοπές». Ενόψει, λοιπόν, της 1ης Οκτώβρη, οι συνταξιούχοι επιφυλάσσουν «το θερμότερο Οκτώβρη», όπως λένε.
«Όλοι είμαστε μαζί. Δεν χωρίζουμε σε κόμματα. Φτάνουν τα τσεκουρώματα και οι περικοπές» επισημαίνει ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Χαράλαμπος Αθανασιάδης, τονίζοντας πως είναι απαραίτητο να αυξηθεί η κοινωνική πίεση.
Στη σημερινή συνάντηση θα συμμετέχουν όλα τα σωματεία συνταξιούχων της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Καμπούρης και ο Γραμματέας συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρ. Κολοβός.
Κύριο αίτημα, πάντως, των συνταξιούχων της Κοζάνης είναι η λειτουργία αιμοδυναμικής μονάδας στο Μαμάτσειο, καθώς είναι πολλές οι οικογένειες που μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη και στα Γιάννενα με μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση