Ένα φιάσκο ολόχρυσο !!!

3 Min Read

Αυτές και να είναι «φαστ-τρακ» διαδικασίες. Με κινηματογραφική ταχύτητα έγινε η αποφυλάκιση των συλληφθέντων για το πολυτελές δίκτυο «ενεχυροδανειστηρίων». Αφήνοντας εκτεθειμένο ακόμη και τον πρωθυπουργό που πανηγύρισε, για τις συλλήψεις στη Βουλή. Διότι, τελικώς, αποδείχθηκε ότι το κατηγορητήριο είχε συνταχθεί σε τελείως λάθος βάση. Δεν διωχθήκαν για το πώς αποκτούσαν τον χρυσό. Για το αν ασκούσαν τοκογλυφική δραστηριότητα κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα. Ούτε ρίχθηκε το αναγκαίο φως για το αν ένα μέρος αυτού του χρυσού περιερχόταν στα χέρια τους ως προϊόν κλεπταποδοχής. Αλλά μόνο για το αν πλήρωναν δασμούς και τέλη για τις εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, πράγμα που δεν όφειλαν να το κάνουν, όπως αποδείχθηκε με την σχετική γνωμοδότηση της ΑΑΔΕ.
Πανηγύρισα και εγώ για την συγκεκριμένη δουλειά της ΕΛΑΣ. Αλλά, θυμίζω, ότι ο δικός μου πανηγυρισμός είχε μια συγκεκριμένη στόχευση. Την ελπίδα ότι κτυπήθηκε ένα από τα πιο προβεβλημένα κεφαλιά της Λερναίας Ύδρας της τοκογλυφίας. Η οποία, στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, έχει πάρει τις ίδιες διαστάσεις που είχε πάρει το άλλο ανήθικο φαινόμενο, με τους «μαυραγορίτες», στην διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Θυμίζω τι ακριβώς έγραφα: «Είναι πράγματι μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ η εξάρθρωση αυτού του μηχανισμού τοκογλυφίας και λαθρεμπορίας χρυσού, που «ξεζούμιζε» τόσες χιλιάδες οικογένειες που υπέφεραν και υποφέρουν από την κρίση».
Πλην, δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, εκείνοι που έκαναν την έρευνα και προχώρησαν στις συλλήψεις, δεν ενδιαφέρονταν για το πώς αυτά τα κυκλώματα ξεζουμίζουν τους πολίτες. Δεν τους ενδιέφερε καθόλου η κοινωνική πλευρά της δράσης αυτών των χρυσοδακτύλων. Αυτή η νέα εκδοχή της μάστιγας του μαυραγοριτισμού. Αυτή η αριστοτεχνικώς και νομοτύπως στημένη τεράστια μηχανή τοκογλυφίας. Με υποκαταστήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ενδιαφέρονταν μόνον για τις ενδεχόμενες απώλειες εσόδων του κράτους από διαφυγόντας δασμούς και τέλη. Και η υπόθεση, στα χεριά πανάκριβων ποινικολόγων, που δεν μπορεί να τους πληρώνει ο καθένας, κατέληξε σε φιάσκο.
Τώρα ετοιμάζονται να ζητήσουν και τα ρέστα. Για την «ηθική βλάβη» την οποία υπέστησαν με τον τρόπο παρουσίασης του θέματος, από τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, αλλά και τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού. Όχι μόνον δεν θα πληρώσουν για κανένα αδίκημα, αλλά, κατά την λαϊκή παροιμία, …θα πάρουν «και το βόδι».

Μοιραστείτε την είδηση