Ένα GPS για τις επενδύσεις

1 Min Read

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια (που δεν ήθελαν να τα πουν εγκαίνια) στη ΖΕΠ ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε και κάποια πράγματα ειλικρινή. Όπως ότι την απολιγνιτοποίηση δεν την αποφάσισε καμιά κυβέρνηση, αλλά έγινε από την ίδια τη ζωή, γιατί ο λιγνίτης έγινε από φτηνό καύσιμο ακριβό. Το συμφέρον ορίζει τις επιλογές, είπε ο κ. Γεωργιάδης και είχε απόλυτο δίκιο. Τα υπόλοιπα περί περιβαλλοντικής ευαισθησίας με τα οποία ντύθηκε το σενάριο της fast track απολιγνιτοποίησης είναι κουραφέξαλα.

Είπε, όμως, και πολλές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Όπως ότι δήθεν οι μισές εκτάσεις στη ΒΙΠΕ έχουν πουληθεί και ότι οι επενδύσεις είναι καθ’ οδόν. Σε ποιο δρόμο ακριβώς βρίσκονται; Μήπως χρειάζονται GPS για να βρουν το δρόμο, γιατί εδώ και πολύ καιρό για επενδύσεις ακούμε και επενδύσεις δεν βλέπουμε;

Και για να είμαστε σοβαροί, περιμένουμε από τους κορυφαίους υπουργούς να μιλούν με σοβαρότητα και τεκμηριωμένα. Την πραγματικότητα την ξέρουμε πολύ καλύτερα γιατί τη βιώνουμε. Έτσι, λοιπόν, μπορούμε πολύ καλά να καταλάβουμε πότε μας παίρνουν στα σοβαρά και πότε μας κοροϊδεύουν. Μέχρι να δούμε την πρώτη επιχείρηση να εγκαθίσταται στη ΒΙΠΕ θα κρατάμε μικρό καλάθι.

Μοιραστείτε την είδηση