Ένωσαν τις φωνές τους για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

3 Min Read

Απεργιακή κινητοποίηση και μνημόσυνο

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που έκοψε το νήμα της ζωής 57 νέων, κατά κύριο λόγο, ανθρώπων. Το πρωί της Τετάρτης, συνδικάτα, σωματεία, σύλλογοι και πλήθος μαθητών και φοιτητών βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ένωσαν τις φωνές τους λέγοντας διάφορα συνθήματα και ζήτησαν δικαίωση για τις αδικοχαμένες ψυχές αλλά και την τιμωρία των ανθρώπων που ευθύνονται για αυτό το τραγικό γεγονός. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης καταλήγοντας, όπως και πριν ένα χρόνο, στο χώρο του ΟΣΕ όπου κατέθεσαν λουλούδια και άφησαν συμβολικά στον αέρα δύο μπαλόνια με τους αριθμούς πέντε και επτά, όσα και τα θύματα της τραγωδίας που συγκλόνισε όλη τη χώρα ενώ παράλληλα οι καμπάνες χτύπησαν συμβολικά 57 φορές.

«Είμαστε εδώ για τις 57 ψυχές των θυμάτων που ψάχνουν δικαίωση, είμαστε εδώ για τις μανάδες που ακόμα περιμένουν να γυρίσουν τα παιδιά τους στα σπίτια τους, που άδικα περίμεναν να απαντήσουν στο μήνυμα “στείλε όταν φτάσεις”, δεν έφτασε ποτέ, αλλά εμείς εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ. Ο καθένας τους είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας, θα μπορούσε να είναι στη θέση τους» τόνισε ο Νίκος Θεοφιλόπουλος, εκπρόσωπος των φοιτητικού συλλόγου των Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, 37 εργατικών κέντρων και 22 ομοσπονδιών. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, εν μέσω άλλων, αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός, επαναφορά των δώρων, ασφάλεια στους χώρους εργασίας, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ιωάννης Σκόρδας σημείωσε πως τα αιτήματα τους είναι οικονομικής φύσεως και έχουν να κάνουν με αυξήσεις των μισθών της τάξεως του 10%, το «ξεπάγωμα» της διετίας του μισθολογικού κλιμακίου 16-17, η επαναφορά των δώρων και μια σειρά από άλλα ζητήματα τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τα μνημόνια θα έπρεπε να έχουν ήδη διευθετηθεί. «Προχωράμε με δυναμικές διεκδικήσεις στο οικονομικό σκέλος, με μοναδικό πάντα γνώμονα τη δικαιοσύνη, δεν ζητάμε κάτι υπερβολικό. Είναι δίκαια τα αιτήματα μας και πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να πάρουμε αυτά που μας αναλογούν και μας αξίζουν» τόνισε ο ίδιος.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση