Εντός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες της γέφυρας των Σερβίων- Κοιλάδα Υδρογόνου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

4 Min Read

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι ανησυχητικό πέραν της αρχικής ζημιάς που έχει εντοπιστεί και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είμαστε μέσα στο χρονικό όριο του αρχικού προγραμματισμού, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των μηχανικών και των συμβούλων μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο το απόγευμα της Πέμπτης για το θέμα της υψηλής γέφυρας των Σερβίων και τόνισε πως υπάρχουν κάποιες μικρότερης έντασης και έκτασης φθορές, οι οποίες σύμφωνα με τους μηχανικούς που επιβλέπουν το έργο, δεν εμπνέουν καμία ανησυχία καθώς είναι επισκευάσιμες και εντάσσονται στο πλαίσιο της συντήρησης που θα ακολουθήσει μετά την επιθεώρηση.

Η διαδικασία της επιθεώρησης όλων των τενόντων, της υψηλής γέφυρας των Σερβίων, από το συνεργείο που εκτελεί τις συγκεκριμένες εργασίες ολοκληρώνεται, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες της επισκευής της μεγάλης ρωγμής.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του κ. Καρυπίδη, της κ. Ζεμπιλιάδου και του κ. Πράσσου, μάζεψαν υπογραφές ώστε να συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα που απασχολεί την Π.Ε. Κοζάνης τους τελευταίους μήνες, σε ένα περιφερειακό συμβούλιο και να υπάρξει σωστή και πλήρης ενημέρωση επί του θέματος. «Την εισήγηση για το κλείσιμο της γέφυρας και την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, την έκαναν οι δύο επιστήμονες σε μια συνεδρίαση στην οποία δεν ήταν παρόντες οι συνάδελφοι του περιφερειακού συμβουλίου. Έγινε υπό την παρουσία του Περιφερειάρχη στην αίθουσα συσκέψεων του δευτέρου ορόφου. Το περιφερειακό συμβούλιο δεν έχει ενημέρωση από τους αρμόδιους επιστήμονες και τον τεχνικό σύμβουλο, όπως επίσης και την γραπτή εισήγηση τους αλλά και την αντίστοιχη αποδοχή από τις υπηρεσίες» είπε χαρακτηριστικά η κ. Ζεμπιλιάδου.

Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει ένα μήνα πριν, να συζητηθεί ως τακτικό θέμα σε περιφερειακό συμβούλιο το ζήτημα της γέφυρας των Σερβίων, με παρόντες τους επιστήμονες που εισηγήθηκαν το κλείσιμο της και να έχουν και τη γραπτή εισήγηση τους για το κλείσιμο της γέφυρας καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος ο οποίος προσλήφθηκε με τις οδηγίες και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ενημερωθεί το περιφερειακό συμβούλιο.

Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Αναγνώστου ανέφερε πως είναι μέσα στο αρχικό χρονοδιάγραμμα πως μέσα στον Μάϊο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την αποκατάσταση του εβδόμου σπονδύλου. «Αυτό που μετράει για εμάς, είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα και να μη χάσουμε την όλη υποδομή. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολη η διέλευση μέσω των εναλλακτικών διαδρομών, τα έχουμε ζήσει τα φαινόμενα και εμείς, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Δεν θέλουμε να έχουμε ένα φαινόμενο της Γένοβας του ’79» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνώστου.

Κοιλάδα Υδρογόνου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Την πρώτη κοιλάδα υδρογόνου πανελλαδικά και τη δεύτερη πανευρωπαϊκά θέλει να δημιουργήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τη σχετική πρόταση κατέβαλε ο Περιφερειάρχης στις 18 Απρίλη,  μετά από αντίστοιχη πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναμένεται η αξιολόγηση της το επόμενο διάστημα και η έγκριση της.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση