Μαγευτική η σύμπραξη των Φιλαρμονικών στην πρώτη συνάντησή τους

2 Min Read

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κοζάνη, υπό τη διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού η 1η Συνάντηση Φιλαρμονικών. Στην πανηγυρική αυτή συνάντηση συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «ΠΑΝΔΩΡΑ», η Ορχήστρα Πνευστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, η Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων, η Φιλαρμονική Δήμου Καλαμαριάς και ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού Κέρκυρας.
Οι φιλαρμονικές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, ενώ στη συνέχεια συνόδευσαν την λιτάνευση της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας. Στόχος των διοργανωτών είναι η συνάντηση φιλαρμονικών να γίνει θεσμός.
Απο την πλευρά των φιλοξενούμενων τονίστηκε η σημασία της ανταλλαγής και της εξωστρέφειας, όπως δήλωσε ο αρχιμουσικός του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού Αλέξης Αρταβάνης, τονίζοντας πως «η σημερινή συνύπαρξη είναι σημαντική για τα παιδιά που αντιλαμβάνονται πως η μουσική δεν έχει σύνορα».
Στην εκτέλεση πρωτότυπων έργων που γράφτηκαν για φιλαρμονικές στάθηκε ο μαέστρος Γιώργος Μπαμπαράκος απο τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, ενώ στην διατήρηση της παράδοσης των φιλαρμονικών που επιτελούν ένα σημαντικό έργο μουσικής παιδείας αναφέρθηκε ο διευθυντής της Ορχήστρας Πνευστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Κλεάνθης Ζαρίμπας.
Τέλος, ο αρχιμουσικός Γιάννης Κούκας απο τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμαριάς επισήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φιλαρμονικές και στην εξωστρέφεια που δίνει μια τέτοια διοργάνωση.
Σωκράτης Μουτίδης

 

- Advertisement -

 

Μοιραστείτε την είδηση