Μπήκαν τα θεμέλια στο σπίτι της Ηλιαχτίδας

1 Min Read

Θα αποτελείται από πέντε διαμερίσματα και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της «Ηλιαχτίδας» στη ΖΕΠ Κοζάνης. Η στέγη που θα δημιουργηθεί θα αποτελείται από πέντε μικρές μονάδες – διαμερίσματα, όπου θα διαβιούν από δύο έως και τέσσερις φιλοξενούμενοι με ανεπτυγμένο βαθμό αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης καθώς και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία.

- Advertisement -

Στην τελετή ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Βόμβας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» Σάκης Λότσιος, ο Γραμματέας του Συλλόγου Χρήστος Μητσιάκος, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Κοζάνης και της αναδόχου εταιρείας «Δημιουργική Α.Τ.Ε.».

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 4.485.000 ευρώ, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Μοιραστείτε την είδηση