Επιδημία πολιτικής «τρέλας»

3 Min Read

Αρχίζω να ανησυχώ ότι κάποιος περίεργος ιός έχει κτυπήσει το πολιτικό προσωπικό μας σε όλες του τις αποχρώσεις. Με αποτέλεσμα να ακούμε τρελά πράγματα, ένθεν κακείθεν. Πράγματα που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στο πολιτικό μας εποικοδόμημα.

 

- Advertisement -

*** Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας -βασικό στοιχείο της όποιας είναι και η ψυχική υγεία- ο πολύς και επεισοδιακός Παύλος Πολάκης, ούτε λίγο ούτε πολύ, προβάλλει την θεωρία ότι όποιος διαφωνεί μαζί του και με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι …ψυχασθενής. Λίγο ακόμη και θα καταθέσει κανένα νομοσχέδιο που θα του δίνει το δικαίωμα να δημιουργεί κέντρα …ψυχικής αποκατάστασης των διαφωνούντων. Να αποκτήσουμε τα ελληνικά γκούλακ. Στο όνομα μιας «προοδευτικής» και «ριζοσπαστικής» κυβέρνησης.

 

*** Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης (ακόμη δεν έχω καταφέρει να καταλάβω τα κριτήρια βάσει των όποιων των επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης), εξίσου πολυπράγμων και επεισοδιακός, ονειρεύεται και μας προβάλλει ένα πρότυπο, προφανώς άξιο μιμήσεως κατά την άποψη του: Τις χώρες και τις εποχές όπου, όποιος δήλωνε, η δηλώνει, κομμουνιστής, οδηγείται στις φύλακες και τις εξορίες. Και αυτά την ώρα που ο αρχηγός του προσπαθεί να γίνει δελεαστικός, ώστε να πτυχή μεγάλα ανοίγματα προς το Κέντρο.

 

*** Το αλλοτινό μεγάλο γκεσέμι του «τρίτου δρόμου προς τον σοσιαλισμό» και του «εκσυγχρονισμού», ο Θεόδωρος Πάγκαλος (αυτός και αν έχει καρατσεκαρισμένα κατοχυρώσει τον τίτλο του επεισοδιακού), ενώ πριν λίγες ημέρες μας συνιστούσε ως σωτήρια λύση, για την σοσιαλδημοκρατία, τον «τρίτο πόλο» ειδικώς, αλλά και για τον τόπο γενικώς, τον Γιάννη Στουρνάρα, τώρα κάνει νέα τούμπα. Μας συνιστά, ως μόνη σωτήρια λύση για τον τόπο, να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να συνταχθούμε όλοι σε έναν «εθνικό δημοκρατικό συναγερμό» υπό τον Κυριακό Μητσοτάκη.

 

*** Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας την δημοτικότητα και του ίδιου και του κόμματος του να εξανεμίζεται καθημερινός, αντί να αναλογίσει τι είναι στραβό στην πολιτική του, αποδίδει την λαϊκή δυσαρέσκεια σε …«μιντιακό πραξικόπημα». Δεν φταίει το ότι ασκεί μια πολιτική που αποδοκιμάζεται ακόμη και από συνέδρους του κόμματος του, αλλά το ότι …έβγαλαν τα τανκς ο Κοντομηνάς και ο Βαρδινογιάννης.

 

Μήπως είχε δίκιο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για το «απέραντο φρενοκομείο»;

 

 

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση