Επιμελητήριο Κοζάνης: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την ενέργεια

2 Min Read

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου ενέργειας με τίτλο: «Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων», που πραγματοποιήθηκαν στις 22 και 23 22 Μαρτίου 2019, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν καθηγητές και ερευνητές από ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου, στελέχη εθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των υδρογονανθράκων, καθώς και φοιτητές από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

- Advertisement -

Τη διοργάνωση του συνεδρίου είχε το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Το συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, καθώς και του Ελληνο – Ισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συμπεράσματα του συνεδρίου που αναμένεται να καθιερωθεί ως θεσμός στον τομέα της ενέργειας, καθώς αποφασίστηκε η κατάθεση ερευνητικής πρότασης από το ΤΕΙ, το Επιμελητήριο Κοζάνης και τις επιχειρήσεις της περιοχής για την ένταξή τους σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που να αφορούν στους υδρογονάνθρακες.

Επιπλέον στα αποτελέσματα της συνεδριακής διαδικασίας εντάσσεται η οργάνωση μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με αντικείμενο την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, όπως επίσης και η πρακτική άσκηση φοιτητών στην ΕΛΠΕ, τη ΔΕΠΑ, αλλά και σε τοπικές επιχειρήσεις. Τέλος, κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξε ενημέρωση για τα τοπικά προϊόντα της περιοχής αλλά και τις τουριστικές υποδομές.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ: Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» πρόκειται να πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος σε μία από τις δύο άλλες χώρες του ενεργειακού άξονα, το Ισραήλ ή την Κύπρο.

Μοιραστείτε την είδηση