Επίσημη πρώτη επί αθηναϊκού εδάφους για τις «Παράξενες Λιακάδες» του Μάκη Καβούκα- Συνέντευξη με την ερμηνεύτρια Κωνσταντίνα Τεντόγλου

4 Min Read

Tην επίσημη πρώτη τους επί αθηναϊκού εδάφους, θα κάνουν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο οι «Παράξενες Λιακάδες» του Μάκη Καβούκα, με ερμηνεύτρια την Κωνσταντίνα Τεντόγλου.
Στα δέκα τραγούδια του δίσκου, μπορεί κανείς να συναντήσει διαφορετικά ακούσματα, τα οποία έχουν ως κοινό ότι έχουν αγαπηθεί στην έως τώρα διαδρομή τους, τόσο από τον κόσμο, όσο και από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.
Πρόκειται για την πρώτη δισκογραφική δουλειά της Κωνσταντίνας Τεντόγλου, ως βασικής ερμηνεύτριας. Η Κωνσταντίνα, ως γνήσιο παιδί της Κοζάνης, έχει έως σήμερα καταγράψει μια σημαντική διαδρομή στην τοπική σκηνή, ενώ παράλληλα έχει ανοίξει τα φτερά της στη Θεσσαλονίκη και τώρα κάνει σταθερά το επόμενο βήμα για να γνωριστεί καλύτερα με το κοινό της Αθήνας.
Συναντήσαμε την Κωνσταντίνα ένα απόγευμα Σαββάτου και συζητήσαμε μαζί της για τις προσδοκίες της από το νέο δίσκο, αλλά και την μέχρι τώρα διαδρομή του.
«Ευελπιστούμε τα κομμάτια μας να γίνουν αγαπητά από τον κόσμο. Κάποιες κριτικές που πήραμε έως τώρα είναι θετικές και μας κάνουν αισιόδοξους» λέει η Κωνσταντίνα και συμπληρώνει πως «το ραδιόφωνο αγάπησε τα κομμάτια μας, που ακούγονται από το δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ, αλλά και σε σταθμούς της Θεσσαλονίκης, ενώ μάλιστα στη Λάρισα επέλεξαν το άλμπουμ τέταρτο στη λίστα των προτιμήσεων».
Όσο για το πως ξεκίνησε αυτή η διαδρομή, η Κωνσταντίνα απαντά ότι ήταν «ένα όνειρο ζωής», το οποίο πραγματοποιεί μαζί με τον Μάκη Καβούκα, με τον οποίο ήταν συμμαθητές στο σχολείο. «Ο Μάκης είχε έφεση στο να γράφει στίχους. Εμένα πάλι όλοι μου έλεγαν γιατί δεν κάνεις ένα βήμα στη δισκογραφία. Έγραφα κάποιους στίχους στο πανεπιστήμιο. Το να γράφεις στίχους είναι θείο χάρισμα. Εγώ είμαι της ερμηνείας. Με τον Μάκη είχαμε βρεθεί και με ρώτησε «έχω κάποια τραγούδια θες να δοκιμάσουμε»; Η ηχογράφηση έγινε στο σπίτι μου, στο δωμάτιο».
Η συνέχεια, όπως φαίνεται, ήρθε αβίαστα, καθώς όπως λέει η Κωνσταντίνα «η φωνή μου ήρθε να ‘κουμπώσει’ στη μουσική που είχε ήδη γράψει ο Μάκης. Ήταν μια πολύ παραγωγική διαδικασία. Υπήρχε μεγάλη οικειότητα και έγινε μια γόνιμη και ευχάριστη διαδικασία. Βγάζεις τα σώψυχά σου σε μια τέτοια ιστορία».
Τα τραγούδια γράφτηκαν με τη μια, χωρίς πολλές μετατροπές και τώρα η Κωνσταντίνα και ο Μάκης είναι έτοιμοι για την Αθήνα. «Υποχρεωτικά κάνουμε μια εμφάνιση στην Αθήνα. Για μένα είναι κι ένα όνειρο να τραγουδήσω μπροστά σε ένα διαφορετικό κοινό που δεν με ξέρει. Παίρνω φοβερή ενέργεια από το κοινό. Όσες φορές έχω τραγουδήσει σε κοινό εκτός, έχω λάβε πολύ θετικές αντιδράσεις και μας έχουν πει ότι δεν υστερούμε σε τίποτα από όσους εμφανίζονται στην Αθήνα. Εδώ έχω χαρακτηριστεί λίγο ως τοπική τραγουδίστρια. Αυτές οι ταμπέλες δεν μου αρέσουν. Επειδή εδρεύεις εδώ και τραγουδάς εδώ, σε θεωρούν τοπική τραγουδίστρια».
Αυτό που δίνει δύναμη στην Κωνσταντίνα είναι η στήριξη του κόσμου, ενώ δηλώνει πως νιώθει μια ηρεμία στη σκηνή, «νομίζω ότι είναι ο χώρος μου».
Έχει αγαπημένα τραγούδια σε αυτό τον πρώτο της δίσκο; «Όλα τα κομμάτι για κάποιο λόγο είναι εξίσου αγαπημένα. Ο κόσμος ανάλογα με την ψυχολογική του διάθεση διαλέγει ποιο θέλει να ακούσει».
Η πρώτη παρουσίαση του δίσκου έγινε στο Αρχοντικό Βούρκα τον περασμένο Μάϊο σε μια πολύ όμορφη βραδιά με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, οι επίσημες παρουσιάσεις ξεκινούν τον Οκτώβρη που «μαζεύεται» ο κόσμος και πάλι μέσα με πρώτο σταθμό την Αθήνα, στη συνέχεια τη Θεσσαλονίκη και φυσικά την Κοζάνη.
Δίπλα στην Κωνσταντίνα και στο Μάκη θα βρεθεί ο Φίλιππος Γιαννάκης στις κιθάρες, ο Νίκος Χαλβατζής στο μπάσο και ο Μανώλης Κουτσονάνος στα τύμπανα, ενώ η παραγωγή είναι από τον «Μικρό Ήρωα».
Επόμενος στόχος ο δεύτερος δίσκος, που περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ι.Κ.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση