Επιστρέφει το πανηγύρι του Δρεπάνου

3 Min Read

Στο 98% η πληρότητα των εκθετών αυτή τη στιγμή

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια της περιοχής, καθώς το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος (11-13 Ιουνίου), το πανηγύρι του Δρεπάνου θα πραγματοποιηθεί κανονικά μετά την αποχή δύο χρόνων λόγω της πανδημίας.

Η διαδικασία προετοιμασίας και διοργάνωσης ξεκίνησε από τον Δήμο Κοζάνης αρκετά νωρίς με την σχετική προκήρυξη για τις θέσεις των εκθετών να βρίσκεται στον αέρα από τις 14 Απριλίου. Οι υπηρεσίες που θα συνδράμουν έχουν ήδη ενημερωθεί και ΕΚΑΒ, Δημοτική Αστυνομία, Πυροσβεστική και Τροχαία έχουν ήδη προβλέψει την κινητικότητά τους. Η χωροθέτηση των εκθετών έχει ολοκληρωθεί και ο Δήμος Κοζάνης βρίσκεται τώρα στην φάση των εισπράξεων των σχετικών ενοικίων.

«Ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, Δημήτρης Παφύλης, ο οποίος μίλησε για μια άρτια διοργάνωση με όλα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία να έχουν γίνει. Μάλιστα φέτος εκτός από τους πάγκους των εκθετών, το λούνα πάρκ και τις καντίνες, θα υπάρξει και συμμετοχή των φίλων του κλασσικού αυτοκινήτου, στο χώρο του γηπέδου του χωριού.  

Ο Γιώργος Μπιλιώνης, Διευθυντής του τμήματος Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης, ανέφερε πως υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από εκθέτες για να συμμετέχουν στην Εμποροπανήγυρη του Δρεπάνου. Οι τοπικοί δε εκθέτες είναι ελάχιστοι και δεν ξεπερνούν το 18%. «Μιλάμε για μια επανεκκίνηση ουσιαστικά καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν πανηγύρια τα δύο τελευταία χρόνια» είπε ο κ. Μπιλιώνης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η απόσταση των πάγκων θα είναι ένα μέτρο και οι ροές των πεζών θα είναι τρεις και όχι δυο όπως μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει. 

Δημήτρης Παφύλης, Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας

Η Εμποροπανήγυρη Δρεπάνου σε αριθμούς 

  • 125 θέσεις πάγκων, συνολικού μήκους 992μ.
  • 4 καντίνες. 
  • 1 λούνα πάρκ. 
  • Πληρότητα 98%.
  • 18% των εκθετών  από την περιοχή.
  •  45% των εκθετών κάτοχοι άδειας λαϊκής, 12% κάτοχοι άδειας πλανοδίου εμπορίου, 43% κάτοχοι βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας: 43% 
  • Από αυτούς, 73% ένδυση – υπόδηση, 7% είδη οικιακής χρήσης- διακοσμητικά, 17% διατροφικά, 3% διάφορα. 

 

Το κόστος για τους εκθέτες στην Α΄ ζώνη είναι 50ευρώ ανά μέτρο και στη Β΄ ζώνη 30 ευρώ.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση