Έρχονται “Τα Καντινέλια” στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

2 Min Read

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος μετά τον θρίαμβο της πρώτης και αξέχαστης συναυλίας του Κώστα Χατζή, της Ελπίδας και της Δανιέλας Χατζή, συνεχίζει τις καλοκαιρινές μουσικές του περιπλανήσεις, στην καρδιά της πόλης, με το μουσικό σχήμα τα «Καντινελια», όπου τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα έρθουν για να κτίσουν τη μουσική τους φωλιά στη φιλόξενη αυλή μας.

Το μουσικό δίδυμο που πήρε το όνομα του από τα μικρά γεράκια των Κυκλάδων που ζευγαρώνουν στον αέρα, με το Θανάση Ζήκα και την Εύη Σεϊτανίδου, επενδύει σε μουσικές που διατηρούν μια αγνότητα και μια αισθητική μακριά από εμπορικές και ευήμερες τάσεις της εποχής, καθώς πατώντας στην παραδοσιακή μουσική, καταφέρνει να δημιουργεί μια αρμονική συνύπαρξη συνδυάζοντάς την με Balkan, Blues, Rock, Gypsy στοιχεία.

- Advertisement -

Τα «Καντινελια» ξεκίνησαν την πορεία τους πριν από 9 χρόνια και σήμερα βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση του δεύτερου άλμπουμ τους.

Η αγάπη τους για τους παραδοσιακούς ήχους, αναδεικνύεται και από τα ασυνήθιστα μουσικά όργανα που επιλέγουν να στολίσουν τις φωνές και τις λαϊκές τους κιθάρες, την Τσαμπούνα (ένας τύπος γκάιντας) και την ποντιακή λύρα.

Καλλιεργώντας την αισθητική που είναι η ηθική του μέλλοντος «συνδέουν τη ρίζα των ανθρώπων» με τη «μνήμη» για να μη χαθούμε στης ζωής μας τη διαδρομή…

 Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024, στις 9:30 το βράδυ, 

Στην αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων

Στην Κερασιά από κάτω τα «Καντινέλια» 

Στην Μουριά από κάτω όλοι εμείς και ό,τι ήθελε προκύψει…

Ώρα προσέλευσης 9.00 μ.μ.

Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ. ακριβώς

 Γενική είσοδος 12 ευρώ (περιλαμβάνεται μπύρα ή κρασί ή αναψυκτικό).

Μοιραστείτε την είδηση