Έρευνα Δημοφιλίας Πολιτικών Προσώπων της PRORATA

3 Min Read
Η  PRORATA S.A διεξήγαγε πανελλαδικής κάλυψης έρευνα σε δείγμα 2047 ατόμων κατά το διάστημα 11-14 Ιουλίου 2022, διερευνώντας τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών καθώς και αυτή των προσώπων της κυβέρνησης και της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά o δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 44% να δηλώνει πως σίγουρα ή μάλλον τον συμπαθεί ως πρόσωπο. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, με 37% θετικές εντυπώσεις, ποσοστό αυξημένο κατά 3% συγκριτικά με την τελευταία μέτρηση της PRORATA. Τρίτος στη σχετική λίστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, συγκεντρώνοντας στον δείκτη συμπάθειας ποσοστό 32%, έχοντας όμως το μικρότερο ποσοστό αντιπάθειας (48%). Ακολουθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με ποσοστό 29%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20% και τέλος ο Κυριάκος Βελόπουλος, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό αντιπάθειας (81%) και αναμενόμενα το μικρότερο ποσοστό συμπάθειας (10%).

ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΙΩΔΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Μεταξύ των προσώπων της κυβέρνησης, ως τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 65%. Ο μεν, υπουργός Εξωτερικών καταγράφει, ωστόσο, μείωση των ποσοστών της δημοφιλίας του (-4%), ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αύξηση (+5%). Ως τρίτος πιο δημοφιλής στον γενικό πληθυσμό υπουργός της κυβέρνησης ανιχνεύεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με το ποσοστό συμπάθειας προς το πρόσωπο του να καταγράφεται στο 46%, ενώ ακολουθούν ο Χρήστος Σταϊκούρας (39%), ο Βασίλης Κικίλιας (39%), ο Κώστας Χατζηδάκης (37%) και ο Παναγιώτης Πικραμμένος (36%).

Τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό πρόσωπα της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο Ανδρεάς Ξανθός με 51% και η Έφη Αχτσιόγλου με 49% και αύξηση 6% συγκριτικά με την τελευταία μέτρηση της εταιρείας. Ακολουθούν στη σχετική λίστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (48%), ο Γιάννης Δραγασάκης (40%), ο Νάσος Ηλιόπουλος (39%), ο Αλέξης Χαρίτσης (36%), ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (33%) και ο Κώστας Ζαχαριάδης (33%).
Μεταξύ των ψηφοφόρων που βρίσκονται στο κάδρο της εκλογικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας, ως οι πιο δημοφιλείς καταγράφονται ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με 96% και 95% αντίστοιχα θετικές εντυπώσεις. Αντίστοιχα, μεταξύ όσων αισθάνονται εγγύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, τα πιο δημοφιλή πρόσωπα είναι η Έφη Αχτσιόγλου (97%) και ο Νάσος Ηλιόπουλος (94%).
Τέλος, μεταξύ των δυνητικών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το πιο συμπαθητικό πρόσωπο της κυβέρνησης καταγράφεται ο Νίκος Δένδιας (44% θετικές εντυπώσεις), ενώ μεταξύ των δυνητικών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ως το πιο συμπαθητικό πρόσωπο της σκιώδους κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγράφεται ο Ανδρέας Ξανθός (42% θετικές εντυπώσεις).
Ταυτότητα της έρευνας:

 

Μοιραστείτε την είδηση