Στο ΑΠΘ ο «έλεγχος» της Γέφυρας Σερβίων

2 Min Read

Την προγραμματική σύμβαση που αφορά στις εργασίες ερευνητικού σκοπού με θέματα λειτουργίας και δομικής ασφάλειας της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, υπέγραψε χθες  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης  με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης Ε.Λ.Κ.Ε./Α.Π.Θ. Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκο Υάκινθο και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο της Προγραμματικής Σύμβασης Κωνσταντίνο Κατάκαλο.

Η διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης είναι 30 μήνες, χρονικό διάστημα που καλύπτει και τη διοικητική ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 150.406€.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης θα λάβει χώρα η υποστήριξη όλων των ενεργειών έως και την εκκίνηση των εργασιών δομικής και λειτουργικής αναβάθμισής της, ενώ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με την τεχνογνωσία και το στελεχιακό του δυναμικό, αναλαμβάνει την ορθή εκτέλεση του φυσικού αντικειμένου, αλλά και να καθοδηγεί και να εκπροσωπεί την αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (έδρας) για οποιοδήποτε θέμα τεχνικής  φύσεως προκύψει για τη γέφυρα.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Γκοβεδάρος “επί της ουσίας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και οι Επιστημονικοί υπεύθυνοι θα έχουν την εποπτεία της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων ασκώντας καθήκοντα Τεχνικού Συμβούλου, αφού πρόκειται για ένα αντικείμενο που απαιτεί ιδιαίτερα εξειδικευμένες γνώσεις.

Κάθε ενέργεια ή παρέμβαση που θα σχετίζεται με τη γέφυρα θα είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και των Επιστημονικών υπευθύνων και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της προγραμματικής σύμβασης.

Είναι μία σημαντική μέρα μετά από μεγάλη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής, ώστε η τεχνική υπηρεσία της Έδρας μέσω του συμβατικού αντικειμένου και των υποχρεώσεων που περιγράφονται στην προγραμματική σύμβαση, να λαμβάνει πλέον καθημερινά την εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη σε ότι αφορά τη γέφυρα και όχι απλά μέσω εθελοντισμού ή καλής πρόθεσης”.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση