Έτοιμη η Βιβλιοθήκη για μετακόμιση -Εντός των ημερών ο ανάδοχος

2 Min Read

Στην άμεση εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου για τη λειτουργίας της νέας Βιβλιοθήκης προχώρησε η διοίκησή της, με την έγκριση της αλλαγής συστατικής πράξης του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας,  κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία στο νέο κτίριο ξεκίνησε και εντός ολίγων ημερών θα υπάρξει ανάδοχος για τη μετακόμιση.

«Για πρώτη φορά έχουμε μια βιώσιμη τακτική χορήγηση από το δήμο, για να λειτουργήσει αυτό το μεγάλο κτίριο, με όλα αυτά τα κόστη που προκύπτουν κι έχουν αξιολογηθεί. Σήμερα, ξεκινά επί της ουσίας η περίοδος που μέχρι τον Οκτώβρη του 2017 θα έχει αποσαφηνίσει το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, τη νέα συνολική χρηματοδότηση, τη λειτουργία του κτιρίου και ταυτόχρονα γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για τη στελέχωση του οργανισμού με νέο δυναμικό» τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης Π. Δημόπουλος.

Μετά από πολλά χρόνια, η Βιβλιοθήκη αυξάνει το προσωπικό της και οι υπάλληλοι από 5 γίνονται 8, ενώ οι υπάλληλοι που απαιτούνται είναι 21 έως 24. Το πρώτο διάστημα θα στελεχωθεί και από υπαλλήλους με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, προκειμένου να λειτουργήσει.

«Αναζητούμε και αλλού λύσεις» δήλωσε ο Π. Δημόπουλος, που ανακοίνωσε πρόγραμμα συνεργασίας με την Εθνική Βιβλιοθήκη,  με σύμφωνο που θα υπογραφεί άμεσα, ενώ υπάρχουν μια σειρά συνεργασιών με οργανισμούς δημόσιους και ιδιωτικούς σε εξέλιξη.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση