Έξι χρόνια απο το «μαύρο» της ΕΡΤ-Τι θυμούνται οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Κοζάνης

3 Min Read

Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν από τις 11 Ιουνίου 2013, όταν η τότε κυβέρνηση έριξε «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Τόσα χρόνια μετά κανένας απο τους εργαζόμενους της τότε ΕΡΑ και σήμερα ΕΡΤ Κοζάνης δεν ξεχνά εκείνη την ημέρα.

«Τα συναισθήματα είναι ανεξίτηλα από εκείνη την «μαύρη» μέρα για την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Είναι μια μέρα που χαράχτηκε βαθιά στη μνήμη όλων μας, αλλά και των συμπολιτών μας στη Δυτική Μακεδονία. Ήταν μια μέρα που ο λαός ζήτησε ξεκάθαρα η φωνή του λαού, η ΕΡΤ να παραμείνει ζωντανή, έτσι όπως απρόσκοπτα, έγκυρα και έγκαιρα, προσέφερε την ενημέρωσή της σε τοπικό επίπεδο. Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε ότι η λειτουργία της πρέπει να συνεχίσει, καταγράφοντας την ειδησεογραφίαμε κριτήρια όχι το κέρδος, αλλά το όφελος της ενημέρωσης των συμπολιτών μας» τονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κοζάνης Κώστας Δαβάνης.

Ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κοζάνης Κώστας Δαβάνης

Η ΕΡΤ διαλύθηκε με υπουργική απόφαση, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 12ης Ιουνίου του 2013, όταν διεκόπη η εκπομπή σήματος από όλες τις ραδιοτηλεοπτικές κεραίες στην επικράτεια και μάλιστα με ΜΑΤ σε αρκετές περιπτώσεις.
«Ήταν δύσκολες οι συνθήκες, ένα σοκ. Το ζητούμενο είναι ότι η ΕΡΤ και όλα τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, όσο κι αν λοιδωρούνται, κάνουν αξιόλογη προσπάθεια και μια αξιόλογη δημοσιογραφία και τιμούν το χώρο. Δεν πρέπει να τους πυροβολούμε» λέει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κοζάνης Μάκης Νασιάδης και συνεχίζει «ειδικά η ΕΡΤ δέχτηκε πυρά και βρίσκεται στο στόχαστρο όγι για το τι πρόσφερε, αλλά για το τι θα πει ο ένας ή ο άλλος. Η ΕΡΤ απέδειξε και αποδεικνύει ότι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι μπορούν να πουν ελεύθερα τη γνώμη τους».
Η ΕΡΤ επαναλειτούργησε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλιο του 2015 με σχετικό νόμο. Τίποτα όμως δεν θα είναι το ίδιο, αναφέρουν οι δημοσιογράφοι της που έζησαν το πριν και το μετά.

Ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κοζάνης Μάκης Νασιάδης

«Εκείνη η Τρίτη θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων μας. Θα παραμείνει ως ένας κόμπος στο λαιμό κι ένα σφίξιμο στην ψυχή μας και δεν θα σβήσουν ποτέ τα όσα έγιναν» είναι τα λόγια της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Κοζάνης Δέσποινας Αμαραντίδου.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κοζάνης Δέσποινα Αμαραντίδου

Ο Προϊστάμενος της ΕΡΤ Κοζάνης Θωμάς Κάστιας

Ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κοζάνης Περικλής Καραφυλίδης

Μοιραστείτε την είδηση