Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις απατών σε περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών

3 Min Read

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης και του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, τρεις περιπτώσεις απατών που διαπράχθηκαν στις 06-06-2016 σε περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση 81χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι χθες το απόγευμα δύο άγνωστα άτομα (ένας άνδρας και μια γυναίκα), αφού προσέγγισαν το σπίτι του σε περιοχή της Κοζάνης, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι ασφαλιστικής εταιρείας, τον έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ.

- Advertisement -

Στη δεύτερη περίπτωση, 82χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι χθες το πρωί ομοίως δύο άγνωστα άτομα (ένας άνδρας και μια γυναίκα), αφού προσέγγισαν το σπίτι του σε περιοχή των Γρεβενών, με το πρόσχημα οφειλής του γιου του, τον έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ, ενώ λίγο νωρίτερα σε περιοχή των Γρεβενών οι ανωτέρω προσπάθησαν να εξαπατήσουν ανεπιτυχώς και 82χρονη ημεδαπή με ανάλογο τρόπο.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα στις προαναφερόμενες απάτες, ενώ ταυτοποιήθηκε ως μία εκ των δραστών η 30χρονη ημεδαπή, η οποία αναζητείται να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οι έρευνες συνεχίζονται από τα Τμήματα Ασφαλείας Κοζάνης και Γρεβενών αντίστοιχα, για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού της, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περίπτωση που θα ζητηθεί συνάντηση σε συγκεκριμένο σημείο επικοινωνήστε άμεσα με τις αστυνομικές αρχές ώστε να ενεργήσουν σχετικά για τη σύλληψή τους.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

 

Μοιραστείτε την είδηση