“Φιλαναγνωστική χειραψία… με τη Μαρία Παπαγιάννη» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας

2 Min Read

Την Πέμπτη 11 Μαΐου στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης γιορτάσαμε την κορύφωση του Ετήσιου Κύκλου Φιλαναγνωσίας 2017 που υλοποίησε η «Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας» σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας», το Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής ΠΔΜ, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και οι Εκδόσεις «Πατάκη».

Στη μεγάλη αυτή γιορτή υποδεχτήκαμε τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη και καμαρώσαμε τα παιδιά μας σ’ έναν καινούργιο πιλοτικό ρόλο, το συγγραφικό…

- Advertisement -

Η γιορτή άνοιξε με το λογοτεχνικό καφενείο μας όπου εκεί ακούσαμε τις ιστορίες που γεννήθηκαν μέσα από τα βιβλία της Μαρίας Παπαγιάννη. Στο λογοτεχνικό καφενείο ανάγνωσαν δεκάδες παιδιά των εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής της Δ.Β.Π. καθώς και μαθητές σχολικών τάξεων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Η συγγραφέας ήταν εκεί και συνομίλησε με τους μικρούς αναγνώστες / «συγγραφείς» απαντώντας σε κάθε ερώτηση που της απηύθυναν.

Παράλληλα στον υπαίθριο χώρο εκτυλίχθηκαν πολλές δημιουργικές δράσεις και βιβλιοφιλικά παιχνίδια που σχεδιάστηκαν πάνω στα βιβλία της Μαρίας Παπαγιάννη.

Το παιδικό αναγνωστικό κοινό της πόλης ανταποκρίθηκε με θέρμη, κέφι και φαντασία σε όλες τις δράσεις και γιόρτασε με το δικό του μοναδικό τρόπο την υποδοχή της καλεσμένης του συγγραφέα.

Την γιορτή έκλεισε η αφηγηματική ομάδα της Δ.Β.Π. οι « Μύθοι, μύθι, παραμύθι…» με την παράσταση «Παραμύθια, λόγια, φτερά…»

 

Παιδιά, γονείς και δάσκαλοι ευχαριστούμε ολόψυχα τη Μαρία Παπαγιάννη που στάθηκε δίπλα μας σ’ όλη αυτή τη δημιουργική διαδρομή βάζοντας φτερά στα παπούτσια μας.

Μοιραστείτε την είδηση