Φύλα με, Κύριε από τέτοιους «αριστερούς»

3 Min Read

Για να κατανοήσουμε όσα ζούμε σήμερα, είναι ανάγκη να διασκευάσουμε την ρήση του Βίκτωρος Ουγκώ «Θεέ μου φύλαγε με από τους φίλους μου, γιατί τους εχθρούς μου τους γνωρίζω». Σήμερα ισχύει πια το: Θεέ μου φύλαγε με από τους …προστάτες του λάου «αριστερούς», γιατί οι …εχθροί του λάου με προστάτευαν καλύτερα.
Όσο μας κυβερνούσαν οι «υπηρέτες του κεφαλαίου», κάθε χρόνο, με μια υπουργική απόφαση, απαγορεύονταν γενικώς οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας όλων των Ελλήνων. Ύστερα ήλθε η κρίση. Και ήλθαν στην εξουσία οι σοσιαλιστές του Γιώργου Παπανδρέου. Οι οποίοι, το 2010, κατήργησαν αυτό το καθεστώς της γενικευμένης προστασίας της πρώτης κατοικίας και το αντικατέστησαν με τον περίφημο «νομό Κατσέλη», που καθιέρωνε πια την προστασία υπό προϋποθέσεις.
Ως το 2015, που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χωράς οι «αριστεροί» του Τσίπρα, αγκαλιά με τους ακροδεξιούς του Καμμένου, ίσχυε η προστασία της πρώτης κατοικίας εφόσον η αξία της δεν ξεπερνούσε τις 250.000 ευρώ. Οι «αριστεροί» κατέβασαν αυτό το όριο στις 180.000. Και τώρα το ξανακατεβάζουν. Γύρω στις 120.000, κατά τα όσα διέρρευσαν μετά την σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες. Όπερ σημαίνει, πρακτικώς, ότι χιλιάδες άνθρωποι, που χρωστούν στις τράπεζες, θα βιώσουν την αγριότητα της αρπάγης του σπιτιού τους από τα «κοράκια».
Θα ζήσουμε άγριες καταστάσεις. Γνωρίζω μια ανάπηρη γυναικά, με μοναδικό εισόδημα μια μικρή σύνταξη από τον μακαρίτη σύζυγο της, που έχει κληρονομήσει από τους γονείς της ένα διαμέρισμα, εκτιμωμένης αντικειμενικής αξίας 176.000 ευρώ. Θα βρεθεί στο δρόμο. Διότι θα είναι αδύνατο να αποπληρώσει ένα δάνειο του μακαρίτη, ύψους, με τις συνεχόμενες επιβαρύνσεις, 67.500 ευρώ, για το οποίο είχε υπογράψει ως εγγυήτρια. Και το οποίο, αν και είχε ληφθεί για την στήριξη της βιοτεχνίας υποδημάτων του συζύγου, είχε χαρακτηρισθεί ως «καταναλωτικό».
Υπάρχουν βεβαίως και οι περιπτώσεις των κατά σύστημα «μπαταχτσήδων». Που βολεύονται με την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν πληρώνουν, ενώ τα εισοδήματα τους επαρκούν για μια ρύθμιση του χρέους τους. Αν ήθελαν να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο, αν ήταν πράγματι αριστεροί, θα καθιέρωναν άλλα, εισοδηματικά, κριτήρια και όχι οριζόντια μείωση της προστασίας. Αλλά είναι τόσο «αριστεροί» όσο και ο ..κομμουνιστοφάγος Κουίκ, η σκληρή δεξιά Παπακώστα και οι άλλοι πρόθυμοι χατζατζάρηδες που τους στηρίζουν.

Μοιραστείτε την είδηση