Γ. Κοκκαλιάρης: «Ό,τι και αν γίνει η Αποκριά στην Κοζάνη θα γίνει»

3 Min Read

Καθησυχάζουν νυν και πρώην Δήμαρχος

Για το προβληματισμό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη διοργάνωση της Αποκριάς καθώς φέτος είναι η πρώτη χρονιά, μετά από χρόνια,  που δεν υπάρχει ο ΟΑΠΝ για να «τρέξει» τις διαδικασίες, όπως είναι αυτές των προμηθειών (εκτός από την κατασκευή των αρμάτων και των οντάδων) και θα πρέπει να περάσουν από τις υπηρεσίες του Δήμου που αναμένεται να έχει προϋπολογισμό περίπου στις 15 Φεβρουαρίου, απάντησαν ο νυν Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης και ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

- Advertisement -

Ο Γιάννης Κοκκαλιάρης ανέφερε πως το ότι δεν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός δυσχεραίνει το έργο της δημοτικής αρχής καθώς παρόλο που θα έχουν τον προϋπολογισμό έως τις 15 Φλεβάρη, θα μπορούν να γίνουν πολύ συγκεκριμένες πληρωμές πέραν των μισθοδοσιών, όπως είναι αυτές των προμηθειών. «Είμαστε εδώ, ο κόσμος έχει υπομονή, εμείς έχουμε υπομονή και δουλεύουμε ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη έχει περάσει από τη δημοτική επιτροπή και μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία θα έρθει και στο δημοτικό συμβούλιο» τόνισε ο ίδιος. 

Ο Λάζαρος Μαλούτας σημείωσε πως ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου αλλά δεν «πήγε» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 28 Δεκεμβρίου γιατί δεν υπήρχε η γνώμη του παρατηρητηρίου. «Είναι μια δουλειά που γίνεται από την οικονομική υπηρεσία και όχι από τον δήμαρχο ή τη δημοτική επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα γιατί για δύο από τις σημαντικότερα πράγματα που αφορούν την οργάνωση της αποκριάς, δηλαδή το στήσιμο των οντάδων και ο καλλιτέχνης ο οποίος κατασκευάζει και επιμελείται τα άρματα, υπάρχουν συμβάσεις με τον ΟΑΠΝ που έχουν περάσει στο δήμο Κοζάνης μετά την κατάργηση των νομικών προσώπων» τόνισε ο κ. Μαλούτας και κατέληξε λέγοντας πως απομένουν μόνο οι προμήθειες κρασιού και κιχιών τα οποία παίρνουν πολύ λίγο χρόνο για να ολοκληρωθούν. 

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει η Κοζανίτικη Αποκριά ο Δήμαρχος Κοζάνης τόνισε πως «πάντα υπάρχει κίνδυνος όταν δεν έχεις προϋπολογισμό καθώς πρόκειται για μια σειρά πραγμάτων που δεν μπορείς να βγάλεις διαγωνισμούς στον αέρα για να μπορέσουν να έρθουν οι σωστές προμήθειες για την αποκριά αλλά εμείς θα το προσπαθήσουμε και ό,τι και αν γίνει, η Αποκριά στην Κοζάνη θα γίνει. Είναι σημαντικό για εμάς, για τον κόσμο και το δήμο μας. Είναι ίσως το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός στη Δυτική Μακεδονία και αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να το αναπτύξουμε και αν δεν μπορέσουμε να το αναπτύξουμε φέτος λόγω της μη ψήφισης του προϋπολογισμού, να είστε σίγουροι πως θα γίνει του χρόνου». 

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση