Για γέλια και για κλάματα… Γράφει ο Χαράλαμπος Πουτογλίδης

3 Min Read

Η Ακρινή αποτέλεσε και αποτελεί, δυστυχώς, αντικείμενο συζήτησης με στόχο την πολιτική κερδοσκοπία και την πολιτική σκοπιμότητα. Ένα θέμα, αυτό της μετεγκατάστασης, το οποίο με τον διαχρονικό εμπαιγμό αποτέλεσε μοχλό για την απαξίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την φυγή των νέων και την απαξίωση του χωριού μας.

Στην σκιά όλων αυτών παρουσιάζεται μια πρόταση, η οποία θεωρώ πως θα δώσει μια διαφορετική διέξοδο ανάπτυξης. Αυτό το οποίο, όμως, ζούμε είναι μια έντονη αντιπαράθεση, ύβρεις και εντυπώσεις, χωρίς περιεχόμενο.

Όπως σε όλα, έτσι και στην πολιτική πρέπει να υπάρχουν όρια.  Ο λαϊκισμός που επικρατεί το τελευταίο διάστημα είναι άνευ προηγουμένου. Φορείς, κόμματα τοποθετούνται επί του θέματος, ξεχνώντας πως έχουν να κάνουν με μια κοινωνία η οποία έχει χάσει τους ρυθμούς της. Απευθύνονται σε ανθρώπους που ο χρόνος έχει σταματήσει με όνειρα και ελπίδες να έχουν χαθεί. Και ποιος άραγε τους δίνει αυτό το δικαίωμα;

Κύριοι και κυρίες του δημοσίου λόγου, κρατήστε τα δάκρυα σας. Σε μια γρήγορη αναδρομή είναι ανεπίτρεπτο να ξεχάσουμε την δέσμευση του συνόλου των εκτάσεων του κάμπου και την αποδέσμευση του σε μια νύχτα από την διοίκηση της ΔΕΗ, το κυνηγητό στον κάμπο της Ακρινής με τις υποτιθέμενες αυθαιρεσίες, την απαξίωση σε κάθε συνάντηση στην Αθήνα, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ απουσίαζε εσκεμμένα. Ένας συνεχής εμπαιγμός χωρίς τέλος.

Σ αυτό το σημείο, επίσης, πρέπει να επισημανθούν και τα εξής:

1) Απόρριψη στην επαναπόδοση εδαφών από 3500 στρέμματα έως 5000 στρέμματα μετά την πρόταση της ΔΕΗ.

2) Απόρριψη της ένταξης του οικισμού στην Α’ ζώνη με στόχο και σκοπό θέσεις εργασίας.

3) Απόρριψη σε έργα υποδομών, καθώς ήταν θέμα χρόνου η μετεγκατάσταση του οικισμού.

4) Καμιά ενέργεια για τις κοινωνικές μας ομάδες.

5) Απόρριψη του εναλλακτικού σχεδίου.

6) Υποσχέσεις την ημέρα του δημοψηφίσματος πως το θέμα της Ακρινής έχει κλείσει και θέμα χρόνου είναι οι πληρωμές και η εγκατάσταση στον νέο οικισμό.

Όλα αυτά πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις. Ο καθένας που τοποθετείται στον δημόσιο διάλογο πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων λέει και πράττει και να μην διακατέχεται από πολιτική εγωπάθεια και εγωισμό.

Κλείνοντας,  τα πάντα γύρω μας αλλάζουν. Ρεαλισμός η λαϊκισμός; Οι εξελίξεις ή θα μας περάσουν ή θα μας κάνουν πρωταγωνιστές.

Χαράλαμπος Πουτογλίδης

Υ.Γ.: Στην λογική μετεγκατάσταση ή τίποτα, όλο αυτό το διάστημα το ενδεχόμενο είναι να τα χάσουμε όλα και να μείνουμε με το τίποτα. Ποιες θα είναι οι συνέπειες; Αυτοί που έχουν αυτή την άποψη θα αναλάβουν και την ευθύνη;

Μοιραστείτε την είδηση