Για το πάπλωμα 10.000 διορισμών έγινε το …θαύμα

3 Min Read

Τι λέγαμε χθες; Ότι ο Αλέξης «πολλά θα προσφέρει και πολλούς θα διορίσει, ως την ώρα της κάλπης». Και πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των εφημερίδων, ήλθε η πλήρης επιβεβαίωση των «κάλων προθέσεων», από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Όστις μας εξήγησε ότι, αφού με την συμφωνία περί δήθεν χωρισμού εκκλησίας και κράτους, παύουν οι δέκα χιλιάδες ιερωμένοι να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, άρα μπορούν την θέση τους να πάρουν ισάριθμοι νέοι διορισμένοι. Βάσει της συμφωνίας με τους «θεσμούς» ότι από το 2019, δηλαδή το έτος των εκλογών, θα ισχύει ο κανόνας ένας διορισμός για κάθε αποχώρηση δημοσίου υπαλλήλου.
Βρε τους θεομπαίχτες. Όλη η «δουλειά» με αυτόν τον στόχο έγινε. Η εκκλησία βεβαίως δεν έχει να χάσει και τίποτα αφού όσα δίνει το κράτος σήμερα, που οι ιερείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τόσα θα συνεχίσει να καταβάλει και μετά την «έξοδο» τους από το δημόσιο. Οι Συριζανέλ όμως ελπίζουν ότι ίσως καταφέρουν να βελτιώσουν την εκλογική τους θέση διορίζοντας περί τους δέκα χιλιάδες υπάλληλους στο δημόσιο. Οπότε οι φορολογούμενοι θα έχουν να «συντηρούν» και εκείνους που τάχα …αποχωρούν και εκείνους που θα καταλάβουν τις θέσεις τους.
Και επειδή όλα αυτά τα επενδύουν με το επιχείρημα της θρησκευτικής «ουδετερότητας» του κράτους, επικαλούμενοι μάλιστα το καθεστώς που επικρατεί στην Γερμάνια (η μυλωνού τον άνδρα της με τους πραματευτάδες) καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τι πράγματι συμβαίνει εκεί, για να δούμε πόση σχέση έχει με τις τσιπρικές αλχημείες.
Πράγματι στη Γερμάνια το κράτος αποδίδει στην εκεί καθολική και την προτεσταντική εκκλησία τα αναγκαία ποσά για την μισθοδοσία των ιερωμένων. Αλλά πως; Κάθε φορολογούμενος πολίτης δηλώνει αν επιθυμεί να πληρώνει τον «θρησκευτικό φόρο» που κυμαίνεται γύρω στα εννιακόσια ευρώ ετησίως. Αυτά λοιπόν που πληρώνουν, προαιρετικώς, οι θρησκευόμενοι, τα συγκεντρώνει το κράτος, ως ουδέτερο έναντι των δυο δογμάτων, και τα κατανέμει αναλόγως. Όποιος πολίτης δεν το επιθυμεί, δεν πληρώνει. Και, βεβαίως, δεν του παρέχονται θρησκευτικές υπηρεσίες όπως ο γάμος, η βάπτιση, η κηδεία κλπ.
Θρησκευτική «ουδετερότητα» με υποχρεωτική μισθοδοσία κληρικών από τους φορολογουμένους, είτε είναι πιστοί άλλων θρησκευμάτων και δογμάτων, (καθολικοί, μάρτυρες του Ιεχωβά, μουσουλμάνοι, ευαγγελικοί, βουδιστές κλπ.), είτε άθεοι, είτε αδιάφοροι, είναι …μαϊμουδιά. Αν ήταν προαιρετική η συνεισφορά των φορολογουμένων, να δούμε πως θα μάζευαν τα 220.000.000.

Μοιραστείτε την είδηση