Γιάννης Θεοφύλακτος: Η κατάργηση της χρέωσης του νερού με εξασθενές χρώμιο είναι “δίκαιη και πρέπει να γίνει πράξη”

2 Min Read

Η εκκρεμότητα της χρέωσης ή μη της κατανάλωσης του νερού σε Άγιο Δημήτριο και Ρυάκιο, το οποίο περιείχε εξασθενές χρώμιο, πιστεύω ότι πρέπει να λήξει με την αυτονόητη διαγραφή της. Προς τούτο επιτάσσουν οι βασικές και γενικές αρχές του Δικαίου και της λογικής.
Γνωρίζω και σέβομαι το έργο και την προσφορά του προσωπικού, των Προϊσταμένων, του Διευθυντή, του Δ.Σ. και του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ που την καθιστούν, παρά τα επιμέρους ζητήματα που ανακύπτουν, από τις ελάχιστες μη-ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης σε όλη την Ελλάδα.
Γνωρίζω και τα επιχειρήματα από τη μεριά της ΔΕΥΑΚ για τη συγκεκριμένη υπόθεση – στη σύντομη θητεία μου, όμως, (10μηνο περίπου) στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, το ζήτημα δεν εισήχθη για συζήτηση και έτσι δεν κατέστη δυνατό να τοποθετηθώ και εντός του Δ.Σ.
Έχω ασχοληθεί με το θέμα ως Πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας και νομικός, οπότε και συνεργάστηκα με τους αρμόδιους επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη, οι οποίοι επιλήφθηκαν της υποθέσεως.
Ο Δήμος Κοζάνης, άλλωστε, στάθηκε και στέκεται δίπλα στους κατοίκους στο ζήτημα της μελέτης εντοπισμού των αιτιών της εμφάνισης του εξασθενούς χρωμίου. Η δική μου θέση είναι ότι μπορεί να ικανοποιηθεί το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος του αιτήματος των κατοίκων για διαγραφή της σχετικής χρέωσης. Είμαι σίγουρος ότι μία τέτοια κίνηση δεν θα παρερμηνευτεί από τους καταναλωτές άλλων δημοτικών διαμερισμάτων.
Το ζήτημα σίγουρα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων μου με τη στενή έννοια, όμως αισθάνομαι την υποχρέωση να καταθέσω την άποψή μου δημόσια και σήμερα.
Με εκτίμηση,
Γιάννης Θεοφύλακτος
Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)

Μοιραστείτε την είδηση