Γιώργος Αμανατίδης: πήραμε μια απόφαση για τον τόπο

3 Min Read

Η πρώτη συνέντευξη τύπου του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

«Δεν ερχόμαστε να κριτικάρουμε και να μηδενίσουμε τις προσπάθειες που έγιναν αλλά αυτό που λέμε ότι θα μπορούσαμε να βαδίσουμε πιο παραγωγικά για την κοινωνία» είπε, μεταξύ άλλων, στην πρώτη του συνέντευξη τύπου ως υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Αμανατίδης. Η συνέντευξη δόθηκε το πρωί της Παρασκευής στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσία των στενών του συνεργατών.

Ο κ. Αμανατίδης στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να διεκδικήσει την Περιφέρεια. Είπε πως ήταν η δυσκολότερη και σημαντικότερη απόφαση που πήρε ποτέ στη ζωή του και ότι δεν ήταν στις προθέσεις του. «Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από το ισχυρό μήνυμα που έλαβα από συμπολίτες μου για το ότι πρέπει να γίνει κάτι ουσιαστικό και πρωτοφανές για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα της περιοχής. Οι συμπολίτες μου έθεταν εναγωνίως το θέμα του να συμβάλλω και εγώ στο να αλλάξουμε το μέλλον του τόπου σε περιφερειακό επίπεδο και με παρότρυναν να λάβω μέρος στις εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως υπάρχει μια γενικότερη δυσαρέσκεια σχετικά με τον τρόπο διοίκησης και πραγματοποίησης έργου στην περιφέρεια και ότι «ή θα έδειχνα κομματική νομιμοφροσύνη και θα έβλεπα τα τρένα να περνούν αδιαφορώντας για τον τόπο μου ή θα έπρεπε να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός. Επέλεξα να κάνω το δεύτερο» ανέφερε ο κ. Αμανατίδης.

Παραδέχτηκε πως δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας να μην κατέβει ως υποψήφιος αλλά επέλεξε το να ακούσει την «έκφραση αγωνίας των συμπολιτών για το μέλλον της περιοχής και να δεσμευτεί για τιμή και εμπιστοσύνη για την προοπτική του τόπου».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν θέλησε να ασκήσει κριτική στον Γιώργο Κασαπίδη για συγκεκριμένα θέματα. Ωστόσο είπε πως έγιναν λάθος χειρισμοί στο θέμα της διαχείρισης του κλεισίματος της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και ότι θα μπορούσε να κλείσει για πολύ λιγότερες μέρες. Ακόμη, έκανε αναφορά για την ενίσχυση της Περιφέρειας στις επιχειρήσεις κατά την περίοδο COVID (τα περιβόητα 40άρια) τονίζοντας πως οι σχετικές αποφάσεις θα έπρεπε να ληφθούν με γνώμονα την ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων. Τέλος, άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή για την μικρή απορροφητικότητα έργων ΕΣΠΑ και την μη επιτάχυνση των έργων του ΣΔΑΜ.

Όσον αφορά στα του συνδυασμού, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 47 έτη και ο μικρότερος ηλικιακά υποψήφιος είναι 24 ετών. «Πρόκειται για μια ευρεία γκάμα ανθρώπων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κοινωνίας και είναι πολύ θετικό το στοιχείο ότι στο ανοιχτό μας κάλεσμα ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος που στηρίζει και προσδοκά την παραγωγική παρέμβαση του συνδυασμού μας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση