Γιώργος Βασιλειάδης: Ο νέος Περιφερειάρχης θα πρέπει να πατήσει το πόδι στο γκάζι

4 Min Read

Συνέντευξη στον «Χ» του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με τον Γιώργο Αμανατίδη

Οι τελευταίες εκρήξεις του καιρού με τα πλημμυρικά φαινόμενα στην χώρα μας έχουν δημιουργήσει σκέψεις σχετικά με το τι θα συνέβαινε στην Δυτική Μακεδονία σε ανάλογη περίπτωση. Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Βασιλειάδης είναι προγνώστης καιρού με μεταπτυχιακό στην Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών (ΕΚΠΑ) και στόχος του είναι εφόσον εκλεγεί, με τον συνδυασμό του Γιώργου Αμανατίδη, να «τρέξει» την δημιουργία ενός οργανωμένου Συντονιστικού Οργάνου στην Περιφέρεια που θα προβλέπει με την βοήθεια της τεχνολογίας τέτοιες καταστάσεις.

- Advertisement -

Ο κ. Βασιλειάδης μιλά για μια υπηρεσία που θα λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας, η οποία θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία και θα προσομοιώνει ακραία καιρικά φαινόμενα με την βοήθεια αλγορίθμων για να μελετά τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά θα μελετιούνται και θα προκύπτει οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης οικισμών, κατασκευή έργων προστασίας κ.ο.κ.

«Όλα αυτά δεν αποτελούν προϊόν σκέψης των τελευταίων ημερών μετά από όλα αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα. Ασχολούμαι με την πολιτική προστασία εδώ και χρόνια λόγω της ενασχόλησής μου με τα καιρικά φαινόμενα και διαπιστώνω πως ένα τέτοιο όργανο που θα λειτουργούσε επικουρικά της Πολιτικής Προστασίας θα έσωζε ζωές γιατί θα ξέραμε σε κάθε περίπτωση τι πρέπει να κάνουμε» τονίζει ο κ. Βασιλειάδης.

Το όργανο αυτό, όπως συμπληρώνει, θα είναι αρμόδιο να σχεδιάσει με ακρίβεια τρόπους αντιμετώπισης που θα προκύψουν από διάφορα προγνωστικά μοντέλα για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, ζωικό κεφάλαιο, καταστροφές σπιτιών και υποδομών. «Για εμένα λοιπόν η δημιουργία αυτού του οργάνου αποτελεί προτεραιότητα γιατί θα προασπίσει την ασφάλεια των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας» τονίζει.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι 38 ετών και ήδη έχει «δοκιμαστεί» στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία οκτώ χρόνια ως τοπικός σύμβουλος στην Πτολεμαΐδα. Δηλώνει άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τα κοινά και μετά που απέκτησε οικογένεια το ενδιαφέρον του αυτό, όπως λέει, μεγεθύνθηκε και θεώρησε σωστό να μεταπηδήσει στις περιφερειακές εκλογές με τον Γιώργο Αμανατίδη.

«Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έχω συναντήσει δεκάδες κόσμου, οι οποίοι επιβεβαιώνουν αυτά που πίστευα και έλαβα την απόφαση να συμμετέχω στις εκλογές. Μου λένε ότι η Δυτική Μακεδονία βαλτώνει και αντιμετωπίζει προβλήματα που θα μπορούσαν να λυθούν. Ο Γιώργος Αμανατίδης όσο ήταν βουλευτής, λειτούργησε με πρακτικό τρόπο και δρούσε προς την κατεύθυνση να δίνει λύσεις. Ήταν αποτελεσματικός και εκτίμησα την γνώση του σε τεχνοοικονομικά ζητήματα. Θεωρώ πως είναι ιδανικός για Περιφερειάρχης γιατί αυτό χρειάζεται ο τόπος» αναφέρει ο κ. Βασιλειάδης.

Ο ίδιος εκτιμά πως οι πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί στην Δυτική Μακεδονία δεν είναι σύγχρονες και με όραμα και έχουν ως αποτέλεσμα «να μένει στάσιμη και να μην προχωρούν αρκετά πράγματα». Γι’ αυτό και θεωρεί πως ο νέος Περιφερειάρχης «θα πρέπει να πατήσει το πόδι στο γκάζι, για να τρέξουν έργα και οι νέοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι να κινηθούν ο καθένας στο αντικείμενό του με γρήγορους ρυθμούς και συντονισμένα για να τρέξουν πράγματα στην περιοχή. Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι κρίσιμα» συμπληρώνει ο κ. Βασιλειάδης.

Τέλος, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους τους καλεί να εμπιστευτούν νέα πρόσωπα και να αποφύγουν τις «παρωχημένες κομματικές αντιλήψεις και τον πελατειακό τρόπο προσέγγισης που επιχειρούν μερικοί. Θα πρέπει ο ψηφοφόρος να βγάλει τις παρωπίδες των κομμάτων γιατί οι Κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται όπως και τα κόμματα, όμως οι πολίτες είναι εδώ και αυτοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του τόπου που κατοικούν. Άρα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε» καταλήγει ο κ. Βασιλειάδης.

Σωκράτης Μουτίδηςwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση