Γυναίκα στη «σκουπιδιάρα»

2 Min Read

Πως μετράει κάποιος τη δυσκολία; Αναπόφευκτα με βάση τη δική του εμπειρία. Δύσκολο για παράδειγμα είναι να σηκωθείς από το ζεστό σου κρεβάτι στις επτά, να περπατήσεις με μαεστρία στα παγωμένα πεζοδρόμια, για να πιάσεις δουλειά στο μαγαζί, στο σούπερ-μάρκετ ή κάπου αλλού. Αναμφίβολα.
Για εκείνη, αυτό που περιγράφω παραπάνω είναι ευκολάκι. Γιατί ξυπνάει αχάραγα, ντύνεται όσο πιο ζεστά και ταυτόχρονα άνετα μπορεί και ξεκινάει στους -15 αυτές τις μέρες για ένα τουρ στους παγωμένους δρόμους της πόλης, πάνω στο απορριμματοφόρο. Με το ένα χέρι προσπαθεί να ξεκολλήσει τον κάδο από τον πάγο, με το άλλο να τινάξει το χιόνι από πάνω και ύστερα να τον σύρει, προκειμένου να τον αδειάσει στο όχημα. Δεν το λες και εύκολη δουλειά.
Πίσω εμείς. Εγώ κι εσύ. Μέσα στο αυτοκίνητο με αναμμένο στο φουλ το καλοριφέρ. Δυσανασχετώντας ελαφρώς, γιατί το συναπάντημα με τη «σκουπιδιάρα» μας στέρησε κάποια από τα πολύτιμα λεπτά μας (τρομάρα μας!).
Αλλά ξέχασα. Στο δικό μας μικρόκοσμο, είναι τεράστια δυσκολία μέσα στο κρύο, να πεταχτείς για να πάρεις καφέ, γι’ αυτό και καλείς τον ντελιβερά.

ΥΓ. Διάλεξα τη γυναικεία παρουσία, γιατί όση ώρα την παρακολουθούσα, είχε το σταθερό βλέμμα αυτού που απλά κάνει τη δουλειά του, χωρίς να προσπαθεί να βρει τρόπο να τη σκαπουλάρει. Σεβασμός, μόνο.

- Advertisement -

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση